Doorgaan naar hoofdcontent

Waar vind je veilig NFT's?

2021 was het jaar van de NFT. Hoewel NFT’s al jaren aan populariteit winnen, was dit hét jaar waarin de hype echt van start ging. Niet alleen voor de digitale kunstkenner en de liefhebber vanaf het eerste minuut, maar ook voor de ‘gemiddelde mens’. Want als we heel eerlijk zijn, weten we ook dat heel veel mensen nog nooit van een NFT hadden gehoord. Laat staan dat op een NFT Marketplace zouden zitten om de beste veilingen in de gaten te houden. Inmiddels is alles anders. Toen een aantal NFT’s voor bijzondere hoge prijzen werden verkocht en dit ook nog eens groot in het nieuws kwam in Nederland, ging de hype echt officieel van start. 

De kans is dan ook groot dat ook jij sinds die tijd steeds meer interesse bent gaan tonen in NFT. Non-fungible tokens zijn uniek, onvervangbaar en leveren in sommige gevallen met de jaren dus ook heel veel geld op. Bovendien is het ook gewoon prachtig om de eigenaar te zijn van een uniek digitaal kunstwerk. Om in bezit te komen van een NFT, zal je lid moeten worden van een NFT Marketplace. Sinds de enorme hype omtrent NFT schieten deze echter als paddenstoelen uit de grond. Hoe weet je dan nog de juiste keuze te maken? We zetten 3 tips op een rijtje bij het vinden van een betrouwbare Marketplace NFT.  

Weet wat je zoekt 


Voordat je op zoek gaat naar de juiste Marketplace, is het eerst belangrijk om te weten naar welke NFT je op zoek bent. Het aanbod kan per ‘Marktplaats’ immers nogal verschillen. De ene richt zich vooral op digitale bestanden voor games, de ander juist op verschillende artiesten. Het is maar net waar je naar op zoek bent.

Een goede NFT vinden is lastig. Het is namelijk niet goed met zekerheid te zeggen wat deze uiteindelijk op de markt gaat doen. Wellicht betaal je nu relatief weinig voor een kunstwerk van een relatief onbekende kunstenaar, maar zal deze kunstenaar de komende jaren juist enorm veel populariteit vergaren en de waarde van één van zijn eerste kunstwerk (in jouw bezit) dan ook razendsnel toenemen. Het is net als met investeren in crypto soms ook gewoon een beetje mazzel hebben en kiezen voor iets wat jij mooi vindt en waar jíj vertrouwen in hebt. Dat is het allerbelangrijkste. 

Kijk naar de hoeveelheid die je minimaal moet storten 


Wanneer je je aanmeldt bij een Marketplace zal je over het algemeen direct een storting moeten doen om deel te kunnen nemen aan de veilingen. Dit bedrag is bij iedere marktplaats anders. Wanneer je niet direct heel veel geld in je account wilt storten, is het dan ook goed om op zoek te gaan naar een NFT Marketplace waar dit bedrag zeer laag ligt. 

Lees de recensies 


Over het algemeen werken alle ‘Marktplaatsen’ op dezelfde wijze. Meestal wordt er een veiling gehouden om de NFT te verkopen. De werking is doorgaans dan ook niet van belang. Wel de wijze waarop de website werkt en hoe betrouwbaar deze precies is. Lees daarom eerst de recensies, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. 

Populaire posts van deze blog

Belastingsproblemen met crypto.com

 In mijn omgeving zijn er een aantal mensen met een crypto.com account en bankkaart. De voorbije maanden werden ze gecontacteerd door ... de fiscus met vragen over hun account. Details Zelfs zonder de vragen van de fiscus, lijken er wel wat belastingproblemen te zijn met crypto.com : De fiscus kent je rekening wat mij problemen geeft is de Litouwse rekening die u kunt gebruiken voor SEPA-overschrijving. De naam van de eigenaar van deze IBAN rekening is niet Crypto.com maar wel de gebruiker volgens de gegevens in de app !  Deze Litouwse financiële instelling is hier in België geregistreerd (ik heb het gecontroleerd op de website van de FSMA). Het wordt digitale financiële instelling genoemd (of iets in die aard, ik herinner me de exacte termen niet). Maar wat me verbaast is dat ik me er niet van bewust ben dat ik me er heb aangemeld (maar enkel bij Crypto.com).  Transactive Systems UAB Jogailos street 9 01116 Vilnius   Ik zou graag willen weten of ik echt een Litouwse account heb. Als d

Technologische snufjes tegen tandenknarsen

Toen bruxisme voor het eerst werd behandeld, was de behandeling van eerste keuze een gebitsbeschermer. Het enige wat de gebitsbeschermer deed, was schade aan de aangrenzende tand- en mondstructuren voorkomen als de patiënt zijn tanden op elkaar klemde. Hiermee werd niet de eigenlijke aandoening behandeld, maar alleen de symptomen. De Middeleeuwen Met de vooruitgang in het onderzoek ontdekte men dat een patiënt getraind kon worden om zijn tanden niet langer op elkaar te klemmen. De eerste hulpmiddelen die hiervoor werden gebruikt waren slechts traditionele gebitsbeschermers met kleine aanpassingen. De aanpassingen die aan de traditionele gebitsbeschermer werden toegevoegd, zonden een negatieve prikkel naar de patiënt die niet te groot was, maar net genoeg om ervoor te zorgen dat de patiënt onbewust de negatieve gewoonte niet wilde voortzetten. Moderne behandelingsmogelijkheden Met de vooruitgang in de algemene technologie, zijn er ook grote stappen gezet in de medische en tandheelkundig

Wat zijn de verschillende types forumsoftware

  Ik wil het vandaag ook even hebben over de verschillende forumsoftwarepakketten. Maar eerst gaan we in op het fenomeen forum. Vervolgens hebben we het over online forums. Forum In het Romeinse rijk had een forum de functie van een marktplein, waar werd gehandeld. Ook werden er bijeenkomsten gehouden om recht te spreken, werden er aankondigingen gedaan en werd er gediscussieerd. De senatoren kwamen er bijeen. De rol voor die bijeenkomsten werd steeds belangrijker. Het antieke forum van Jerash (Jordanië) Online forum Op online forums kan je vragen stellen en over onderwerpen discussiëren. Je kunt een discussie beginnen door een bericht aan te bieden.  Afhankelijk van je toegangsrechten en/of de forumconfiguratie worden berichten al of niet direct geplaatst.  Een typisch online forum   Een zogenoemde moderator kan een bericht weigeren of later verwijderen.  Andere gebruikers kunnen reageren op je bericht en zo kan zich een zogenoemde thread vormen. Gebruikers kunnen vervolgens ook op de