Doorgaan naar hoofdcontent

Waar vind je veilig NFT's?

2021 was het jaar van de NFT. Hoewel NFT’s al jaren aan populariteit winnen, was dit hét jaar waarin de hype echt van start ging. Niet alleen voor de digitale kunstkenner en de liefhebber vanaf het eerste minuut, maar ook voor de ‘gemiddelde mens’. Want als we heel eerlijk zijn, weten we ook dat heel veel mensen nog nooit van een NFT hadden gehoord. Laat staan dat op een NFT Marketplace zouden zitten om de beste veilingen in de gaten te houden. Inmiddels is alles anders. Toen een aantal NFT’s voor bijzondere hoge prijzen werden verkocht en dit ook nog eens groot in het nieuws kwam in Nederland, ging de hype echt officieel van start. 

De kans is dan ook groot dat ook jij sinds die tijd steeds meer interesse bent gaan tonen in NFT. Non-fungible tokens zijn uniek, onvervangbaar en leveren in sommige gevallen met de jaren dus ook heel veel geld op. Bovendien is het ook gewoon prachtig om de eigenaar te zijn van een uniek digitaal kunstwerk. Om in bezit te komen van een NFT, zal je lid moeten worden van een NFT Marketplace. Sinds de enorme hype omtrent NFT schieten deze echter als paddenstoelen uit de grond. Hoe weet je dan nog de juiste keuze te maken? We zetten 3 tips op een rijtje bij het vinden van een betrouwbare Marketplace NFT.  

Weet wat je zoekt 


Voordat je op zoek gaat naar de juiste Marketplace, is het eerst belangrijk om te weten naar welke NFT je op zoek bent. Het aanbod kan per ‘Marktplaats’ immers nogal verschillen. De ene richt zich vooral op digitale bestanden voor games, de ander juist op verschillende artiesten. Het is maar net waar je naar op zoek bent.

Een goede NFT vinden is lastig. Het is namelijk niet goed met zekerheid te zeggen wat deze uiteindelijk op de markt gaat doen. Wellicht betaal je nu relatief weinig voor een kunstwerk van een relatief onbekende kunstenaar, maar zal deze kunstenaar de komende jaren juist enorm veel populariteit vergaren en de waarde van één van zijn eerste kunstwerk (in jouw bezit) dan ook razendsnel toenemen. Het is net als met investeren in crypto soms ook gewoon een beetje mazzel hebben en kiezen voor iets wat jij mooi vindt en waar jíj vertrouwen in hebt. Dat is het allerbelangrijkste. 

Kijk naar de hoeveelheid die je minimaal moet storten 


Wanneer je je aanmeldt bij een Marketplace zal je over het algemeen direct een storting moeten doen om deel te kunnen nemen aan de veilingen. Dit bedrag is bij iedere marktplaats anders. Wanneer je niet direct heel veel geld in je account wilt storten, is het dan ook goed om op zoek te gaan naar een NFT Marketplace waar dit bedrag zeer laag ligt. 

Lees de recensies 


Over het algemeen werken alle ‘Marktplaatsen’ op dezelfde wijze. Meestal wordt er een veiling gehouden om de NFT te verkopen. De werking is doorgaans dan ook niet van belang. Wel de wijze waarop de website werkt en hoe betrouwbaar deze precies is. Lees daarom eerst de recensies, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. 

Populaire posts van deze blog

Wat zijn de verschillende types forumsoftware

  Ik wil het vandaag ook even hebben over de verschillende forumsoftwarepakketten. Maar eerst gaan we in op het fenomeen forum. Vervolgens hebben we het over online forums. Forum In het Romeinse rijk had een forum de functie van een marktplein, waar werd gehandeld. Ook werden er bijeenkomsten gehouden om recht te spreken, werden er aankondigingen gedaan en werd er gediscussieerd. De senatoren kwamen er bijeen. De rol voor die bijeenkomsten werd steeds belangrijker. Het antieke forum van Jerash (Jordanië) Online forum Op online forums kan je vragen stellen en over onderwerpen discussiëren. Je kunt een discussie beginnen door een bericht aan te bieden.  Afhankelijk van je toegangsrechten en/of de forumconfiguratie worden berichten al of niet direct geplaatst.  Een typisch online forum   Een zogenoemde moderator kan een bericht weigeren of later verwijderen.  Andere gebruikers kunnen reageren op je bericht en zo kan zich een zogenoemde thread vormen. Gebruikers kunnen vervolgens ook op de

Amazon komt naar België (update)

Er verandert voor de meeste klanten weinig: Amazon is al ingeburgerd in België. In Wallonië en Brussel komt een op de vijf bpost-pakketten van Amazon.fr. Naar schatting is 60% van de e-commercemarkt in Wallonië in handen van Amazon, via zijn Franse site. In Vlaanderen zijn de consumenten klant van de Amerikaanse webwinkel en van de Nederlandse site, die sinds maart 2020 online is. Impact op online handelaars Voor de handelaars, en voor online winkels, hangen wel veranderingen in de lucht. Winkels zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt zullen het de komende maanden en jaren moeilijker krijgen. Populaire merken zoals Samsung hebben internationale overeenkomsten met Amazon gesloten. Het is gemakkelijk te raden op welke website Samsung zijn producten tegen de laagste prijs aanbiedt. Om zijn positie te behouden, zal Bol.com zich bijvoorbeeld moeten onderscheiden door een zeer goede band op te bouwen met zijn klanten. Impact op kleine handelaars Ook de traditionele detailhandelaars zullen de