Doorgaan naar hoofdcontent

Waar vind je veilig NFT's?

2021 was het jaar van de NFT. Hoewel NFT’s al jaren aan populariteit winnen, was dit hét jaar waarin de hype echt van start ging. Niet alleen voor de digitale kunstkenner en de liefhebber vanaf het eerste minuut, maar ook voor de ‘gemiddelde mens’. Want als we heel eerlijk zijn, weten we ook dat heel veel mensen nog nooit van een NFT hadden gehoord. Laat staan dat op een NFT Marketplace zouden zitten om de beste veilingen in de gaten te houden. Inmiddels is alles anders. Toen een aantal NFT’s voor bijzondere hoge prijzen werden verkocht en dit ook nog eens groot in het nieuws kwam in Nederland, ging de hype echt officieel van start. 

De kans is dan ook groot dat ook jij sinds die tijd steeds meer interesse bent gaan tonen in NFT. Non-fungible tokens zijn uniek, onvervangbaar en leveren in sommige gevallen met de jaren dus ook heel veel geld op. Bovendien is het ook gewoon prachtig om de eigenaar te zijn van een uniek digitaal kunstwerk. Om in bezit te komen van een NFT, zal je lid moeten worden van een NFT Marketplace. Sinds de enorme hype omtrent NFT schieten deze echter als paddenstoelen uit de grond. Hoe weet je dan nog de juiste keuze te maken? We zetten 3 tips op een rijtje bij het vinden van een betrouwbare Marketplace NFT.  

Weet wat je zoekt 


Voordat je op zoek gaat naar de juiste Marketplace, is het eerst belangrijk om te weten naar welke NFT je op zoek bent. Het aanbod kan per ‘Marktplaats’ immers nogal verschillen. De ene richt zich vooral op digitale bestanden voor games, de ander juist op verschillende artiesten. Het is maar net waar je naar op zoek bent.

Een goede NFT vinden is lastig. Het is namelijk niet goed met zekerheid te zeggen wat deze uiteindelijk op de markt gaat doen. Wellicht betaal je nu relatief weinig voor een kunstwerk van een relatief onbekende kunstenaar, maar zal deze kunstenaar de komende jaren juist enorm veel populariteit vergaren en de waarde van één van zijn eerste kunstwerk (in jouw bezit) dan ook razendsnel toenemen. Het is net als met investeren in crypto soms ook gewoon een beetje mazzel hebben en kiezen voor iets wat jij mooi vindt en waar jíj vertrouwen in hebt. Dat is het allerbelangrijkste. 

Kijk naar de hoeveelheid die je minimaal moet storten 


Wanneer je je aanmeldt bij een Marketplace zal je over het algemeen direct een storting moeten doen om deel te kunnen nemen aan de veilingen. Dit bedrag is bij iedere marktplaats anders. Wanneer je niet direct heel veel geld in je account wilt storten, is het dan ook goed om op zoek te gaan naar een NFT Marketplace waar dit bedrag zeer laag ligt. 

Lees de recensies 


Over het algemeen werken alle ‘Marktplaatsen’ op dezelfde wijze. Meestal wordt er een veiling gehouden om de NFT te verkopen. De werking is doorgaans dan ook niet van belang. Wel de wijze waarop de website werkt en hoe betrouwbaar deze precies is. Lees daarom eerst de recensies, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. 

Populaire posts van deze blog

Overheid voert overstromingsscore in... Wat kan je verwachten?

Sinds het begin van 2023 worden kandidaat-kopers en -huurders beter geïnformeerd over het overstromingsrisico van vastgoed. Vanaf april 2023 wordt er onderscheid gemaakt tussen de kans dat alleen het perceel overstroomt of dat ook het gebouw overstroomt.  Dit is ingevoerd om het risico dat een woning of tuin onderloopt beter te kunnen inschatten en kan veel ellende voorkomen. Er wordt gebruik gemaakt van geactualiseerde overstromingskaarten en voor elke overstromingsbron wordt duidelijk aangegeven welk gebied een kleine, middelgrote of grote kans heeft te overstromen. Er zijn ook scores gegeven, zogenaamde "overstromingsscores", voor zowel het perceel als het gebouw, waarbij de "slechtste" score D een middelgrote kans op overstroming aangeeft.     De bedoeling van de overstromingsscore: de impact van overstromingen beperken   Deze scores moeten vermeld worden in alle publiciteit voor het vastgoed, zoals een huis met golfjes die aangeeft dat het gebouw een

Text-to-image: zeer krachtige AI mogelijkheden

Typ "Teddyberen werken aan nieuw AI-onderzoek op de maan in de jaren tachtig" in een van de onlangs uitgebrachte tekst-naar-beeld kunstmatige intelligentie beeldgeneratoren, en na slechts enkele seconden produceert de geavanceerde software een griezelig relevant beeld. Teddyberen werken aan nieuw AI-onderzoek op de maan in de jaren tachtig Deze nieuwste trend in synthetische media, die alleen aan je verbeelding gebonden lijkt, heeft velen verrukt, anderen geïnspireerd en sommigen bang gemaakt. Google, onderzoeksbureau OpenAI en AI-verkoper Stability AI hebben elk een tekst-naar-beeldgenerator ontwikkeld die zo krachtig is dat sommige waarnemers zich afvragen of mensen in de toekomst de fotografische opname nog wel kunnen vertrouwen. Als computerwetenschapper die gespecialiseerd is in forensisch onderzoek naar afbeeldingen, heb ik veel nagedacht over deze technologie: waartoe ze in staat is, hoe elk van de tools aan het publiek is aangeboden, en welke lessen we kunnen leren nu