Doorgaan naar hoofdcontent

Overheid voert overstromingsscore in... Wat kan je verwachten?

Sinds het begin van 2023 worden kandidaat-kopers en -huurders beter geïnformeerd over het overstromingsrisico van vastgoed. Vanaf april 2023 wordt er onderscheid gemaakt tussen de kans dat alleen het perceel overstroomt of dat ook het gebouw overstroomt. 

Dit is ingevoerd om het risico dat een woning of tuin onderloopt beter te kunnen inschatten en kan veel ellende voorkomen. Er wordt gebruik gemaakt van geactualiseerde overstromingskaarten en voor elke overstromingsbron wordt duidelijk aangegeven welk gebied een kleine, middelgrote of grote kans heeft te overstromen. Er zijn ook scores gegeven, zogenaamde "overstromingsscores", voor zowel het perceel als het gebouw, waarbij de "slechtste" score D een middelgrote kans op overstroming aangeeft. 

 De bedoeling van de overstromingsscore:
de impact van overstromingen beperken
 

Deze scores moeten vermeld worden in alle publiciteit voor het vastgoed, zoals een huis met golfjes die aangeeft dat het gebouw een middelgrote kans heeft te overstromen.

Help, ik ben eigenaar van een woning in overstromingsgebied. Wat kan ik verwachten?

Het is mogelijk dat eigenaars van huizen in overstromingsgebieden met een hogere overstromingsscore zullen ondervinden dat hun huis moeilijker te verkopen of te verhuren zal zijn, aangezien potentiële kopers of huurders nu beter geïnformeerd zijn over het overstromingsrisico. Dit kan leiden tot een afname van de waarde van hun huis. Aan de andere kant, eigenaars van huizen met een lagere overstromingsscore zouden hun huis gemakkelijker kunnen verkopen of verhuren, en kunnen hun huis waardevoller zien worden. Het is ook mogelijk dat eigenaars van huizen in overstromingsgebieden zullen worden aangespoord om preventieve maatregelen te nemen om hun huis te beschermen tegen overstroming. De zogenaamde "overstromingsdeskundigen" kunnen hierbij helpen.

Populaire posts van deze blog

Waar vind je veilig NFT's?

2021 was het jaar van de NFT. Hoewel NFT’s al jaren aan populariteit winnen, was dit hét jaar waarin de hype echt van start ging. Niet alleen voor de digitale kunstkenner en de liefhebber vanaf het eerste minuut, maar ook voor de ‘gemiddelde mens’. Want als we heel eerlijk zijn, weten we ook dat heel veel mensen nog nooit van een NFT hadden gehoord. Laat staan dat op een NFT Marketplace zouden zitten om de beste veilingen in de gaten te houden. Inmiddels is alles anders. Toen een aantal NFT’s voor bijzondere hoge prijzen werden verkocht en dit ook nog eens groot in het nieuws kwam in Nederland, ging de hype echt officieel van start.  De kans is dan ook groot dat ook jij sinds die tijd steeds meer interesse bent gaan tonen in NFT. Non-fungible tokens zijn uniek, onvervangbaar en leveren in sommige gevallen met de jaren dus ook heel veel geld op. Bovendien is het ook gewoon prachtig om de eigenaar te zijn van een uniek digitaal kunstwerk. Om in bezit te komen van een NFT, zal je lid moet

How To Reduce Bruxism

  ATTENTION bruxism sufferers! Discover How Thousands of Men and Women Worldwide Have Been Successful With Curing Their Bruxism Within Days! "Former Bruxism Sufferer Reveals The Only Natural Program In Existence That Will Show You How To Reduce Bruxism" Dear Bruxism Sufferer, You’re about to discover what might be the most effective holistic Bruxism cure ever developed. It’s the same program thousands of people just like you and me used to get rid of their bruxism and achieve permanent freedom from all pain. By performing daily 2-minute exercises and making some simple changes to my bad habits, I was able to get rid of my bruxism in a matter of days . If you would like to learn how to cure your bruxism permanently… without drugs, without surgery, and without that cumbersome night guard, then this will be the most important website you will ever visit. I guarantee it and I’ve got the resul