Doorgaan naar hoofdcontent

Gebruik je smartphone als desktop

Het is een revolutie in tech-land: gebruik je smartphone als desktop.

In dit artikel bekijken we wat de voor- en nadelen zijn van “desktopmodus” voor je rug. Heeft dit een positieve of negatieve impact op je rugpijn?

Hoe werkt desktopmodus precies?

Er zijn grosso modo twee manieren om te werken:

  • Je sluit je smartphone aan op een extern scherm, toetsenbord en muis. Je vormt je telefoon dus om in een desktop;
  • Je sluit de smartphone direct aan op je laptop. Er komt geen extern scherm/toetsenbord/muis bij kijken.

Welke aanbieders van desktopmodus zijn er?

Een groot aantal technologiebedrijven is bezig met dat soort desktopmodus. 

Een niet-limitatieve lijst:

  • Continuum, van Microsoft, om Windows 10 Mobile te gebruiken op een groot scherm;
  • Desktop Mode, van Huawei, sinds de Mate 10 Pro eind 2017;
  • Ubuntu Phone, van Canonical, dat ook als desktop moest kunnen functioneren;
  • Dex-telefoons, van Samsung;
  • De desktopmodus (definitieve naam is nog ongekend) van Google, vanaf Android 10.

Wat is de impact op je gezondheid?

Het werken op een smartphone is belastend voor je ogen (klein scherm) en je nek- en rugspieren. Dit kan leiden tot een overbelasting van het volledige spierstelsel, van bekken over je lage middenrug, hoge rug, tot aan je kaak. En dit kan leiden tot (lage) rugpijn, middenrugpijn, nekpijn en kaakpijn.

Het werken in “desktopmodus” is de beste manier om je rug- en nekspieren te sparen. Investeer dan wel in een goede bureau-omgeving, en zorg voor een goede positie van je beeldscherm.

Aan het werk op de smartphone

Het werken in “laptopmodus” biedt weinig voordelen. We raden lang werken op een laptop af, omdat je geneigd bent een slechte houding aan te nemen (je schouders naar voor, hoofd ingezakt). En vaak werken we urenlang in deze slechte positie.


Slechte werkhoudingen waarbij je rug overmatig wordt belast


Populaire posts van deze blog

Wat zijn de verschillende types forumsoftware

  Ik wil het vandaag ook even hebben over de verschillende forumsoftwarepakketten. Maar eerst gaan we in op het fenomeen forum. Vervolgens hebben we het over online forums. Forum In het Romeinse rijk had een forum de functie van een marktplein, waar werd gehandeld. Ook werden er bijeenkomsten gehouden om recht te spreken, werden er aankondigingen gedaan en werd er gediscussieerd. De senatoren kwamen er bijeen. De rol voor die bijeenkomsten werd steeds belangrijker. Het antieke forum van Jerash (Jordanië) Online forum Op online forums kan je vragen stellen en over onderwerpen discussiëren. Je kunt een discussie beginnen door een bericht aan te bieden.  Afhankelijk van je toegangsrechten en/of de forumconfiguratie worden berichten al of niet direct geplaatst.  Een typisch online forum   Een zogenoemde moderator kan een bericht weigeren of later verwijderen.  Andere gebruikers kunnen reageren op je bericht en zo kan zich een zogenoemde thread vormen. Gebruikers kunnen vervolgens ook op de

Amazon komt naar België (update)

Er verandert voor de meeste klanten weinig: Amazon is al ingeburgerd in België. In Wallonië en Brussel komt een op de vijf bpost-pakketten van Amazon.fr. Naar schatting is 60% van de e-commercemarkt in Wallonië in handen van Amazon, via zijn Franse site. In Vlaanderen zijn de consumenten klant van de Amerikaanse webwinkel en van de Nederlandse site, die sinds maart 2020 online is. Impact op online handelaars Voor de handelaars, en voor online winkels, hangen wel veranderingen in de lucht. Winkels zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt zullen het de komende maanden en jaren moeilijker krijgen. Populaire merken zoals Samsung hebben internationale overeenkomsten met Amazon gesloten. Het is gemakkelijk te raden op welke website Samsung zijn producten tegen de laagste prijs aanbiedt. Om zijn positie te behouden, zal Bol.com zich bijvoorbeeld moeten onderscheiden door een zeer goede band op te bouwen met zijn klanten. Impact op kleine handelaars Ook de traditionele detailhandelaars zullen de