Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn ervaringen met Deliveroo

 

Wat zijn jullie ervaringen met Deliveroo?


Velen zullen van mening dat het thuisbezorgen van eten een van enorme luxe is. 
Mijn Deliveroocarrière bestond vooral uit het transporteren van .. pizza's.


Er wordt daarom ook niet voor niets zo veel gebruik van deze mogelijkheid gemaakt. Meerdere populaire sites bieden deze dienst aan, waaronder Deliveroo. Zij bieden tevens een leuke studentenjob aan: het worden van fietskoerier. 

Wat moet ik doen?

Het is de bedoeling dat jij het eten van de restaurants bij de mensen aan huis brengt. De site zelf belooft veel mooie dingen. Zo is het mogelijk om erg flexibel te werken, omdat jij jouw eigen uren kan indelen en zelf orders kan aannemen. Hiernaast mag jij honderd procent van de fooi die je verdient houden.

Weet je toevallig nog meer mensen die ook een bijbaantje zoeken? Dan wordt er een leuke bonus aangeboden voor elk lid dat jij aandraagt. Ook geniet je van bepaalde kortingen. 

Het enige wat jij zelf moet doen, is zorgen voor een smartphone, een veilige fiets, en minimaal zestien jaar oud zijn. Klinkt dit slechts te mooi voor woorden, of is het ook daadwerkelijk zo?

De voordelen

Deze studentenjob kent uiteraard verschillende voordelen die ook op de site zelf werden beloofd. Zo zijn de flexibele werkuren een groot pluspunt. Het zorgt ervoor dat jij veel vrijheid hebt en kan werken wanneer het jou uitkomt. 

Ook de belofte dat je de mogelijkheid hebt om de fooien te houden, is een leuk extraatje bovenop het normale loon. Bovendien is het natuurlijk erg milieubewust en goed voor de gezondheid om de bestellingen met de fiets te brengen. 

Dit is dus de perfecte job voor iemand die het leuk vindt om andere mensen blij te maken en tegelijkertijd graag sportief bezig wil zijn.

De nadelen

' s Nachts onderweg met Deliveroo...


Helaas kleven er ook wat nadelen aan de Deliveroo. 

Het uurloon ligt laag, terwijl het werk zelf juist heel veel inspanning en kracht vereist. 

Het is ook de bedoeling dat jij beschikt over een fiets en verzekering. Als deze beschadigd raakt tijdens het werk, wordt hier geen verantwoordelijkheid voor genomen. 

Bovendien vergt het fietsen met een grote tas veel energie en is het niet geheel zonder gevaar. Ook blijkt het contact met het bedrijf niet altijd vlekkeloos te verlopen. 

Dit kan allemaal voor veel stress zorgen!

Wat vind jij?


Zoals je ziet zitten er voor- en nadelen aan fietskoerier zijn bij Deliveroo. Maar wat is jullie ervaring?

Populaire posts van deze blog

Overheid voert overstromingsscore in... Wat kan je verwachten?

Sinds het begin van 2023 worden kandidaat-kopers en -huurders beter geïnformeerd over het overstromingsrisico van vastgoed. Vanaf april 2023 wordt er onderscheid gemaakt tussen de kans dat alleen het perceel overstroomt of dat ook het gebouw overstroomt.  Dit is ingevoerd om het risico dat een woning of tuin onderloopt beter te kunnen inschatten en kan veel ellende voorkomen. Er wordt gebruik gemaakt van geactualiseerde overstromingskaarten en voor elke overstromingsbron wordt duidelijk aangegeven welk gebied een kleine, middelgrote of grote kans heeft te overstromen. Er zijn ook scores gegeven, zogenaamde "overstromingsscores", voor zowel het perceel als het gebouw, waarbij de "slechtste" score D een middelgrote kans op overstroming aangeeft.     De bedoeling van de overstromingsscore: de impact van overstromingen beperken   Deze scores moeten vermeld worden in alle publiciteit voor het vastgoed, zoals een huis met golfjes die aangeeft dat het gebouw een

Waar vind je veilig NFT's?

2021 was het jaar van de NFT. Hoewel NFT’s al jaren aan populariteit winnen, was dit hét jaar waarin de hype echt van start ging. Niet alleen voor de digitale kunstkenner en de liefhebber vanaf het eerste minuut, maar ook voor de ‘gemiddelde mens’. Want als we heel eerlijk zijn, weten we ook dat heel veel mensen nog nooit van een NFT hadden gehoord. Laat staan dat op een NFT Marketplace zouden zitten om de beste veilingen in de gaten te houden. Inmiddels is alles anders. Toen een aantal NFT’s voor bijzondere hoge prijzen werden verkocht en dit ook nog eens groot in het nieuws kwam in Nederland, ging de hype echt officieel van start.  De kans is dan ook groot dat ook jij sinds die tijd steeds meer interesse bent gaan tonen in NFT. Non-fungible tokens zijn uniek, onvervangbaar en leveren in sommige gevallen met de jaren dus ook heel veel geld op. Bovendien is het ook gewoon prachtig om de eigenaar te zijn van een uniek digitaal kunstwerk. Om in bezit te komen van een NFT, zal je lid moet

Text-to-image: zeer krachtige AI mogelijkheden

Typ "Teddyberen werken aan nieuw AI-onderzoek op de maan in de jaren tachtig" in een van de onlangs uitgebrachte tekst-naar-beeld kunstmatige intelligentie beeldgeneratoren, en na slechts enkele seconden produceert de geavanceerde software een griezelig relevant beeld. Teddyberen werken aan nieuw AI-onderzoek op de maan in de jaren tachtig Deze nieuwste trend in synthetische media, die alleen aan je verbeelding gebonden lijkt, heeft velen verrukt, anderen geïnspireerd en sommigen bang gemaakt. Google, onderzoeksbureau OpenAI en AI-verkoper Stability AI hebben elk een tekst-naar-beeldgenerator ontwikkeld die zo krachtig is dat sommige waarnemers zich afvragen of mensen in de toekomst de fotografische opname nog wel kunnen vertrouwen. Als computerwetenschapper die gespecialiseerd is in forensisch onderzoek naar afbeeldingen, heb ik veel nagedacht over deze technologie: waartoe ze in staat is, hoe elk van de tools aan het publiek is aangeboden, en welke lessen we kunnen leren nu