Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe stel je een template in voor je phpbb blog?

In deze blogpost leg ik je uit hoe je een nieuwe template kunt instellen voor je phpbb-installatie. 

De uitleg is van toepassing op de meest recente versie, 3.3.x.

Afbeeldingensets

De eerste stap die gezet dient te worden is het instellen van afbeeldingen. 

Je laadt de afbeeldingen in de imageset map en geeft de map een duidelijke naam. 

Vervolgens ga je verder via het beheerderspaneel om op deze manier de stijlen tab te bewerken. 

Via afbeeldingensets klik je op de stijl die je graag wilt aanpassen, druk vervolgens op wijzig. 

Hoe stel je een goede template in voor je forum?

 

Eerst dien je alle afbeeldingen op te speuren die je wilt aanpassen. Hier kun je ook de afmetingen van de diverse afbeeldingen aanpassen.

Template

Een goed ingestelde template is essentieel voor iedere stijl. HTML zorgt voor codes van een stijl op je blog. 

Als je iets wilt toevoegen aan je blog maak je gebruik van een link in de header zodat deze op deze juiste manier wordt weer gegeven. 

De link is aan aanpassing onderhevig en zal wellicht meerdere malen moeten worden aangepast om deze correct weer te geven.

 Bij het installeren van modificatie is het aanpassen van je template van groot belang, zodat de zichtbaarheid gegarandeerd is. Na het aanpassen van de template is het zaak om deze te verversen, dit is een belangrijke stap in het proces. 

Templates zijn te wijzigen via je beheerderspaneel echter blijkt dit geen goede keus omdat als je de template ververst alle veranderingen verdwijnen. Het beste kies je ervoor om alle wijzigen van de template in de bestanden te aan te brengen. Op deze manier ben je er zeker van dat alles goed verloopt.

Thema

Bij een goede layout komt uiteraard ook een thema kijken. Graag leg ik je uit waarom dat van belang is.

Na de structuur van je blog duidelijk en overzichtelijk te hebben, door middel van de juiste afbeeldingen en een template, komt het volgende onderdeel. De CSS bestanden leggen de website als het ware vast. 

PhpBB onderscheidt zich met 2 basistijlen genaamd prosilver en subsilver2. 

Prosilver zorgt voor meer structuur door middel van "content.css" en "colours.css". Op deze manier vind je op een eenvoudige manier terug waar je naar op zoek bent. Een kleur veranderen? Dit doe je eenvoudig via colours.css waarbij je de kleur opzoekt die je graag wil gaan gebruiken. 

Bij subsilver2 is het een grotere zoektocht aangezien het hier om een groter bestand gaat. Ook hier is het van belang om de wijzigingen in je CSS bestanden te maken. Wijzigingen maken in CSS bestanden zorgt ervoor, dat je, zodra je wijzigen wilt maken deze behouden blijven. 

 

Populaire posts van deze blog

Overheid voert overstromingsscore in... Wat kan je verwachten?

Sinds het begin van 2023 worden kandidaat-kopers en -huurders beter geïnformeerd over het overstromingsrisico van vastgoed. Vanaf april 2023 wordt er onderscheid gemaakt tussen de kans dat alleen het perceel overstroomt of dat ook het gebouw overstroomt.  Dit is ingevoerd om het risico dat een woning of tuin onderloopt beter te kunnen inschatten en kan veel ellende voorkomen. Er wordt gebruik gemaakt van geactualiseerde overstromingskaarten en voor elke overstromingsbron wordt duidelijk aangegeven welk gebied een kleine, middelgrote of grote kans heeft te overstromen. Er zijn ook scores gegeven, zogenaamde "overstromingsscores", voor zowel het perceel als het gebouw, waarbij de "slechtste" score D een middelgrote kans op overstroming aangeeft.     De bedoeling van de overstromingsscore: de impact van overstromingen beperken   Deze scores moeten vermeld worden in alle publiciteit voor het vastgoed, zoals een huis met golfjes die aangeeft dat het gebouw een

Waar vind je veilig NFT's?

2021 was het jaar van de NFT. Hoewel NFT’s al jaren aan populariteit winnen, was dit hét jaar waarin de hype echt van start ging. Niet alleen voor de digitale kunstkenner en de liefhebber vanaf het eerste minuut, maar ook voor de ‘gemiddelde mens’. Want als we heel eerlijk zijn, weten we ook dat heel veel mensen nog nooit van een NFT hadden gehoord. Laat staan dat op een NFT Marketplace zouden zitten om de beste veilingen in de gaten te houden. Inmiddels is alles anders. Toen een aantal NFT’s voor bijzondere hoge prijzen werden verkocht en dit ook nog eens groot in het nieuws kwam in Nederland, ging de hype echt officieel van start.  De kans is dan ook groot dat ook jij sinds die tijd steeds meer interesse bent gaan tonen in NFT. Non-fungible tokens zijn uniek, onvervangbaar en leveren in sommige gevallen met de jaren dus ook heel veel geld op. Bovendien is het ook gewoon prachtig om de eigenaar te zijn van een uniek digitaal kunstwerk. Om in bezit te komen van een NFT, zal je lid moet

Text-to-image: zeer krachtige AI mogelijkheden

Typ "Teddyberen werken aan nieuw AI-onderzoek op de maan in de jaren tachtig" in een van de onlangs uitgebrachte tekst-naar-beeld kunstmatige intelligentie beeldgeneratoren, en na slechts enkele seconden produceert de geavanceerde software een griezelig relevant beeld. Teddyberen werken aan nieuw AI-onderzoek op de maan in de jaren tachtig Deze nieuwste trend in synthetische media, die alleen aan je verbeelding gebonden lijkt, heeft velen verrukt, anderen geïnspireerd en sommigen bang gemaakt. Google, onderzoeksbureau OpenAI en AI-verkoper Stability AI hebben elk een tekst-naar-beeldgenerator ontwikkeld die zo krachtig is dat sommige waarnemers zich afvragen of mensen in de toekomst de fotografische opname nog wel kunnen vertrouwen. Als computerwetenschapper die gespecialiseerd is in forensisch onderzoek naar afbeeldingen, heb ik veel nagedacht over deze technologie: waartoe ze in staat is, hoe elk van de tools aan het publiek is aangeboden, en welke lessen we kunnen leren nu