Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe kies je je nieuwe televisie?

Heb je kinderen thuis? Wil je voor hen een nieuwe televisie kopen? In dit bericht geef je advies welk type televisie, en welk merk, je beter koopt.

Koop een televisie, geen computerscherm

Ik zou proberen vermijden om een pc scherm te kopen voor die activiteiten. Een Nintendo, Playstation of YouTube kijken doe je misschien liever op een ietwat groter scherm (zeker Nintendo als er vriendjes op bezoek zijn en dus samen willen spelen). Een pc scherm dat groot is kost een pak meer vergeleken met een tv van diezelfde grootte.

koop dus een televisie, tenzij je echt een desktop hebt en het MOET daarop aangesloten worden.

Merk van de televisie maakt niet uit

Tv's van tegenwoordig lopen allemaal uit dezelfde fabriek en gewoon geassembleerd door de fabrikant van dat merk. Op die budget tv's zijn de marges zo klein dat er maar een paar fabrikanten overblijven die displays maken. De kwaliteit van het scherm zelf zal dus bij elk merk praktisch hetzelfde zijn. Hier en daar is de bouwkwaliteit "wat beter".

Koop een "domme" televisie

Koop ze een "domme" tv van een ietswat bekend merk (is al voldoende dat het bekend in de oren klinkt) samen met een Chromecast (bekijk of het misschien niet al is ingebouwd, maar in een prijsklasse van €300 / €400 is dit typisch van niet). 

Kies een "domme" televisie
 

Levensverwachting van een tv is best wel lang (mijn vorige van 32" was 12 jaar en nog kunnen verkopen aan €50 op 2de hands) en ik denk dat ze eerder gaan klagen om een groter model dan dat de tv het zal opgeven met bestaan.

Of kijk op tweedehandssites

Alternatief is om gewoon de 2de hands markt op te gaan, ze gooien naar je kop met tv's die niemand moet hebben. Let wel op dat je het merk en type goed opzoekt voor je aankoop en kijkt wat het verbruik (oude LCD's verbruiken al snel het dubbele van een nieuwe en bij veel gebruik betaal je dan gewoon aan het verbruik ervan) en bouwjaar is om je alsnog niet in 't zak te laten zetten.

Laat je niet misleiden door oude smart tv's. Dat smart gedeelte is weinig waard als de tv al een leeftijd begint te krijgen (het zal traag zijn of amper nog compatibel met apps van tegenwoordig) en dus gewoon een scherm worden dat je meteen op HDMI 1 of 2 zet.

Zorg dat er minstens 3 HDMI poorten in zijn: eentje voor elke spelconsole en eentje voor de Chromecast. Met een tablet of smartphone kunnen ze dan YouTube, Ketnet kids of wat dan ook naar die Chromecast casten. Kinderen van die leeftijd zullen daar vreselijk snel mee weg zijn, geen nood om die duurdere Chromecast (met Google tv erop te kopen) te kopen. Tenzij je maar 1 tablet hebt en er een risico bestaat dat de ene naar YouTube wil kijken en de andere spelen op de tablet (want de smartphone of tablet is de afstandsbediening van die dat naar tv wil kijken -> maw mogelijkheid tot de andere irriteren). In dat geval is de meerprijs van een Chromecast met Google tv erop het misschien wel waard

Wat is een Chromecast

Als je niet weet wat een Chromecast met Google tv is, dat is eigenlijk een toestel dat je aan de HDMI poort koppelt van een tv en die meteen "smart" maakt. Je kan er dan apps als YouTube, Ketnet, VRT Nu enz op zetten. Met de meegeleverde afstandsbediening navigeer je door de menu's, speel je dingen af en installeer je apps. 

Een Chromecast zelf lijkt er een beetje op maar dan zonder het "smart" stuk. Je moet dan je smartphone of tablet gebruiken en pakweg de YouTube app openen om het beeld te "casten" naar die Chromecast. De tablet of smartphone wordt dus als het waren de afstandsbediening. Deze Chromecast is een stuk goedkoper, maar dan moet je wel een tablet / smartphone vrij hebben.

Populaire posts van deze blog

Hoe stel je een template in voor je phpbb blog?

In deze blogpost leg ik je uit hoe je een nieuwe template kunt instellen voor je phpbb-installatie.  De uitleg is van toepassing op de meest recente versie, 3.3.x. Afbeeldingensets De eerste stap die gezet dient te worden is het instellen van afbeeldingen.  Je laadt de afbeeldingen in de imageset map en geeft de map een duidelijke naam.  Vervolgens ga je verder via het beheerderspaneel om op deze manier de stijlen tab te bewerken.  Via afbeeldingensets klik je op de stijl die je graag wilt aanpassen, druk vervolgens op wijzig.  Hoe stel je een goede template in voor je forum?   Eerst dien je alle afbeeldingen op te speuren die je wilt aanpassen. Hier kun je ook de afmetingen van de diverse afbeeldingen aanpassen. Template Een goed ingestelde template is essentieel voor iedere stijl. HTML zorgt voor codes van een stijl op je blog.  Als je iets wilt toevoegen aan je blog maak je gebruik van een link in de header zodat deze op deze juiste manier wordt weer gegeven.  De link is aan aanpa

Mijn ervaringen met Deliveroo

  Wat zijn jullie ervaringen met Deliveroo? Velen zullen van mening dat het thuisbezorgen van eten een van enorme luxe is.  Mijn Deliveroocarrière bestond vooral uit het transporteren van .. pizza's. Er wordt daarom ook niet voor niets zo veel gebruik van deze mogelijkheid gemaakt. Meerdere populaire sites bieden deze dienst aan, waaronder Deliveroo. Zij bieden tevens een leuke studentenjob aan: het worden van fietskoerier.  Wat moet ik doen? Het is de bedoeling dat jij het eten van de restaurants bij de mensen aan huis brengt. De site zelf belooft veel mooie dingen. Zo is het mogelijk om erg flexibel te werken, omdat jij jouw eigen uren kan indelen en zelf orders kan aannemen. Hiernaast mag jij honderd procent van de fooi die je verdient houden. Weet je toevallig nog meer mensen die ook een bijbaantje zoeken? Dan wordt er een leuke bonus aangeboden voor elk lid dat jij aandraagt. Ook geniet je van bepaalde kortingen.  Het enige wat jij zelf moet doen, is zorgen voor een smartphon

Welke studentenjobs zet ik op mijn cv?

Een studentenjob biedt een extra zakcentje, maar levert ook de nodige ervaringen op. Je kan selectief te werk gaan en je studentenbaantje laten aansluiten op je einddoel. Je snuift dan op wat je straks te wachten staat en je doet waarschijnlijk werk wat je leuk vindt Het kan echter ook voorkomen dat het niet aansluit. Feitelijk doet dat er niet toe. Als je maar weet welke baantjes je straks wel of niet op jouw cv kan zetten. Wil je weten wat wijs is, lees onderstaande dan even goed door: #1 Relevantie is de sleutel Weet je niet zeker of je een bepaalde studentenjob op je curriculum vitae moet zetten? Vraag je dan eens af hoe relevant de baan is, naast de baan waarop je solliciteert. Dit mag je breed zien. Zal je in je nieuwe baan veel contact krijgen met klanten of leveranciers, dan mag je echt wel je communicatieve vaardigheden en klantgerichtheid in neon zetten. Bijvoorbeeld van dat studentenbaantje waar je als horecabediende werkte. Ook als de jobs ver uit elkaar liggen. Deliverooko