Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe kies je je nieuwe televisie?

Heb je kinderen thuis? Wil je voor hen een nieuwe televisie kopen? In dit bericht geef je advies welk type televisie, en welk merk, je beter koopt.

Koop een televisie, geen computerscherm

Ik zou proberen vermijden om een pc scherm te kopen voor die activiteiten. Een Nintendo, Playstation of YouTube kijken doe je misschien liever op een ietwat groter scherm (zeker Nintendo als er vriendjes op bezoek zijn en dus samen willen spelen). Een pc scherm dat groot is kost een pak meer vergeleken met een tv van diezelfde grootte.

koop dus een televisie, tenzij je echt een desktop hebt en het MOET daarop aangesloten worden.

Merk van de televisie maakt niet uit

Tv's van tegenwoordig lopen allemaal uit dezelfde fabriek en gewoon geassembleerd door de fabrikant van dat merk. Op die budget tv's zijn de marges zo klein dat er maar een paar fabrikanten overblijven die displays maken. De kwaliteit van het scherm zelf zal dus bij elk merk praktisch hetzelfde zijn. Hier en daar is de bouwkwaliteit "wat beter".

Koop een "domme" televisie

Koop ze een "domme" tv van een ietswat bekend merk (is al voldoende dat het bekend in de oren klinkt) samen met een Chromecast (bekijk of het misschien niet al is ingebouwd, maar in een prijsklasse van €300 / €400 is dit typisch van niet). 

Kies een "domme" televisie
 

Levensverwachting van een tv is best wel lang (mijn vorige van 32" was 12 jaar en nog kunnen verkopen aan €50 op 2de hands) en ik denk dat ze eerder gaan klagen om een groter model dan dat de tv het zal opgeven met bestaan.

Of kijk op tweedehandssites

Alternatief is om gewoon de 2de hands markt op te gaan, ze gooien naar je kop met tv's die niemand moet hebben. Let wel op dat je het merk en type goed opzoekt voor je aankoop en kijkt wat het verbruik (oude LCD's verbruiken al snel het dubbele van een nieuwe en bij veel gebruik betaal je dan gewoon aan het verbruik ervan) en bouwjaar is om je alsnog niet in 't zak te laten zetten.

Laat je niet misleiden door oude smart tv's. Dat smart gedeelte is weinig waard als de tv al een leeftijd begint te krijgen (het zal traag zijn of amper nog compatibel met apps van tegenwoordig) en dus gewoon een scherm worden dat je meteen op HDMI 1 of 2 zet.

Zorg dat er minstens 3 HDMI poorten in zijn: eentje voor elke spelconsole en eentje voor de Chromecast. Met een tablet of smartphone kunnen ze dan YouTube, Ketnet kids of wat dan ook naar die Chromecast casten. Kinderen van die leeftijd zullen daar vreselijk snel mee weg zijn, geen nood om die duurdere Chromecast (met Google tv erop te kopen) te kopen. Tenzij je maar 1 tablet hebt en er een risico bestaat dat de ene naar YouTube wil kijken en de andere spelen op de tablet (want de smartphone of tablet is de afstandsbediening van die dat naar tv wil kijken -> maw mogelijkheid tot de andere irriteren). In dat geval is de meerprijs van een Chromecast met Google tv erop het misschien wel waard

Wat is een Chromecast

Als je niet weet wat een Chromecast met Google tv is, dat is eigenlijk een toestel dat je aan de HDMI poort koppelt van een tv en die meteen "smart" maakt. Je kan er dan apps als YouTube, Ketnet, VRT Nu enz op zetten. Met de meegeleverde afstandsbediening navigeer je door de menu's, speel je dingen af en installeer je apps. 

Een Chromecast zelf lijkt er een beetje op maar dan zonder het "smart" stuk. Je moet dan je smartphone of tablet gebruiken en pakweg de YouTube app openen om het beeld te "casten" naar die Chromecast. De tablet of smartphone wordt dus als het waren de afstandsbediening. Deze Chromecast is een stuk goedkoper, maar dan moet je wel een tablet / smartphone vrij hebben.

Populaire posts van deze blog

Easyhost slaat prijzen op (november 2021)

Lap. Daar begint het al. Ik kreeg gisterenmiddag een mailtje van Easyhost:  Naast onze intensieve investeringen moeten we ook stijgende prijzen van energie, licenties en hardware (zoals servers of harde schijven) vaststellen. Dat alles dwingt ons een aanpassing van onze prijzen door te voeren. Om jou het beste van onszelf te kunnen geven. Oeps, dat voorspelt geen goed. Wat is Easyhost Easyhost is een hostingbedrijf binnen de team.blue groep, een van de grootste hostingbedrijven in Europa. Easyhost specifiek focust zich op " goedkope hosting mét kwaliteit! ". Goedkope hosting met kwaliteit Wat is goedkope hosting natuurlijk? Hieronder vind je de laatste prijzenlijst van easyhost (november 2021): Prijzenlijst Easyhost Goedkoop vind ik het niet. Een .be-domeinnaam kost 18 euro per jaar, het kleinste hostingpaket 72 euro per jaar. Ter vergelijking: domeinnamen zoals een .be worden door andere hosters aangeboden vanaf 7 euro per jaar, basishosting kan vanaf 24 euro. Dit een bespar

Hoe stel je een template in voor je phpbb blog?

In deze blogpost leg ik je uit hoe je een nieuwe template kunt instellen voor je phpbb-installatie.  De uitleg is van toepassing op de meest recente versie, 3.3.x. Afbeeldingensets De eerste stap die gezet dient te worden is het instellen van afbeeldingen.  Je laadt de afbeeldingen in de imageset map en geeft de map een duidelijke naam.  Vervolgens ga je verder via het beheerderspaneel om op deze manier de stijlen tab te bewerken.  Via afbeeldingensets klik je op de stijl die je graag wilt aanpassen, druk vervolgens op wijzig.  Hoe stel je een goede template in voor je forum?   Eerst dien je alle afbeeldingen op te speuren die je wilt aanpassen. Hier kun je ook de afmetingen van de diverse afbeeldingen aanpassen. Template Een goed ingestelde template is essentieel voor iedere stijl. HTML zorgt voor codes van een stijl op je blog.  Als je iets wilt toevoegen aan je blog maak je gebruik van een link in de header zodat deze op deze juiste manier wordt weer gegeven.  De link is aan aanpa

Belastingsproblemen met crypto.com

 In mijn omgeving zijn er een aantal mensen met een crypto.com account en bankkaart. De voorbije maanden werden ze gecontacteerd door ... de fiscus met vragen over hun account. Details Zelfs zonder de vragen van de fiscus, lijken er wel wat belastingproblemen te zijn met crypto.com : De fiscus kent je rekening wat mij problemen geeft is de Litouwse rekening die u kunt gebruiken voor SEPA-overschrijving. De naam van de eigenaar van deze IBAN rekening is niet Crypto.com maar wel de gebruiker volgens de gegevens in de app !  Deze Litouwse financiële instelling is hier in België geregistreerd (ik heb het gecontroleerd op de website van de FSMA). Het wordt digitale financiële instelling genoemd (of iets in die aard, ik herinner me de exacte termen niet). Maar wat me verbaast is dat ik me er niet van bewust ben dat ik me er heb aangemeld (maar enkel bij Crypto.com).  Transactive Systems UAB Jogailos street 9 01116 Vilnius   Ik zou graag willen weten of ik echt een Litouwse account heb. Als d