Doorgaan naar hoofdcontent

Technologische snufjes tegen tandenknarsen

Toen bruxisme voor het eerst werd behandeld, was de behandeling van eerste keuze een gebitsbeschermer. Het enige wat de gebitsbeschermer deed, was schade aan de aangrenzende tand- en mondstructuren voorkomen als de patiënt zijn tanden op elkaar klemde. Hiermee werd niet de eigenlijke aandoening behandeld, maar alleen de symptomen.

De Middeleeuwen

Met de vooruitgang in het onderzoek ontdekte men dat een patiënt getraind kon worden om zijn tanden niet langer op elkaar te klemmen. De eerste hulpmiddelen die hiervoor werden gebruikt waren slechts traditionele gebitsbeschermers met kleine aanpassingen. De aanpassingen die aan de traditionele gebitsbeschermer werden toegevoegd, zonden een negatieve prikkel naar de patiënt die niet te groot was, maar net genoeg om ervoor te zorgen dat de patiënt onbewust de negatieve gewoonte niet wilde voortzetten.

Moderne behandelingsmogelijkheden

Met de vooruitgang in de algemene technologie, zijn er ook grote stappen gezet in de medische en tandheelkundige technologie. 

Twee voorbeelden:

De SleepGuard Biofeedback Hoofdband. Deze ultramoderne technologie maakt gebruik van eerder onderzoek en alle moderne apparatuur om een patiënt te leren zijn tanden niet op elkaar te klemmen.

Kaakpunt. Een online programma's specifiek opgezet om je stressniveau, en de impact op bruxisme, te beperken.

Hoe werkt de SleepGuard Biofeedback Hoofdband?

De SleepGuard Biofeedback Hoofdband werkt door het combineren van de technologie van Electromyografie, of EMG, en jaren van onderzoek uit het verleden. De hoofdband maakt gebruik van EMG om te detecteren wanneer een patiënt zijn tanden klemt. Dit apparaat detecteert wanneer een patiënt zijn tanden klemt door de minieme spierspasmen te voelen die leiden tot het klemmen en knarsen van de tanden. Wanneer het EMG dit detecteert, zal het een geluidssignaal naar de patiënt sturen om de slaapcyclus van de patiënt heel zachtjes en lichtjes te verstoren en hem te dwingen met deze actie te stoppen.

Na verloop van tijd, als de patiënt de hoofdband draagt, zal hij langzaam stoppen met de actie. Onbewust zal de patiënt een nieuwe gewoonte vormen om het geluidssignaal te vermijden door niet te klemmen en te knarsen.

Deze nieuwe gewoonte wordt gevormd zoals bij de hond van Pavlov. Zoals we allemaal weten, begon de hond van Pavlov te watertanden als hij een bel hoorde rinkelen. Dit kwam door de positieve feedback van het ontvangen van voedsel wanneer de bel rinkelde. Dit is ongeveer hetzelfde met de hoofdband, alleen vermijdt de patiënt een negatieve stimulus, die van het geluidssignaal.

Conclusie

Geneeskunde en tandheelkunde hebben een lange weg afgelegd. Naarmate de technologie voortschrijdt, zullen ook de behandelingen in de geneeskunde en de tandheelkunde vooruitgaan. Dit is duidelijk te zien in deze nieuw technologie. De website https://www.cureteethgrinding.com/ houdt een overzicht bij van meer mogelijke remedies.

Als de aandoening aanhoudt, of als er tekenen van tand- en tandvleeserosie optreden, kunt u het beste professionele hulp zoeken. Afhankelijk van de oorzaak bezoek je hierbij best een tandarts zijn of gespecialiseerd kaakkinesitherapeut

Populaire posts van deze blog

Hoe stel je een template in voor je phpbb blog?

In deze blogpost leg ik je uit hoe je een nieuwe template kunt instellen voor je phpbb-installatie.  De uitleg is van toepassing op de meest recente versie, 3.3.x. Afbeeldingensets De eerste stap die gezet dient te worden is het instellen van afbeeldingen.  Je laadt de afbeeldingen in de imageset map en geeft de map een duidelijke naam.  Vervolgens ga je verder via het beheerderspaneel om op deze manier de stijlen tab te bewerken.  Via afbeeldingensets klik je op de stijl die je graag wilt aanpassen, druk vervolgens op wijzig.  Hoe stel je een goede template in voor je forum?   Eerst dien je alle afbeeldingen op te speuren die je wilt aanpassen. Hier kun je ook de afmetingen van de diverse afbeeldingen aanpassen. Template Een goed ingestelde template is essentieel voor iedere stijl. HTML zorgt voor codes van een stijl op je blog.  Als je iets wilt toevoegen aan je blog maak je gebruik van een link in de header zodat deze op deze juiste manier wordt weer gegeven.  De link is aan aanpa

Mijn ervaringen met Deliveroo

  Wat zijn jullie ervaringen met Deliveroo? Velen zullen van mening dat het thuisbezorgen van eten een van enorme luxe is.  Mijn Deliveroocarrière bestond vooral uit het transporteren van .. pizza's. Er wordt daarom ook niet voor niets zo veel gebruik van deze mogelijkheid gemaakt. Meerdere populaire sites bieden deze dienst aan, waaronder Deliveroo. Zij bieden tevens een leuke studentenjob aan: het worden van fietskoerier.  Wat moet ik doen? Het is de bedoeling dat jij het eten van de restaurants bij de mensen aan huis brengt. De site zelf belooft veel mooie dingen. Zo is het mogelijk om erg flexibel te werken, omdat jij jouw eigen uren kan indelen en zelf orders kan aannemen. Hiernaast mag jij honderd procent van de fooi die je verdient houden. Weet je toevallig nog meer mensen die ook een bijbaantje zoeken? Dan wordt er een leuke bonus aangeboden voor elk lid dat jij aandraagt. Ook geniet je van bepaalde kortingen.  Het enige wat jij zelf moet doen, is zorgen voor een smartphon

Welke studentenjobs zet ik op mijn cv?

Een studentenjob biedt een extra zakcentje, maar levert ook de nodige ervaringen op. Je kan selectief te werk gaan en je studentenbaantje laten aansluiten op je einddoel. Je snuift dan op wat je straks te wachten staat en je doet waarschijnlijk werk wat je leuk vindt Het kan echter ook voorkomen dat het niet aansluit. Feitelijk doet dat er niet toe. Als je maar weet welke baantjes je straks wel of niet op jouw cv kan zetten. Wil je weten wat wijs is, lees onderstaande dan even goed door: #1 Relevantie is de sleutel Weet je niet zeker of je een bepaalde studentenjob op je curriculum vitae moet zetten? Vraag je dan eens af hoe relevant de baan is, naast de baan waarop je solliciteert. Dit mag je breed zien. Zal je in je nieuwe baan veel contact krijgen met klanten of leveranciers, dan mag je echt wel je communicatieve vaardigheden en klantgerichtheid in neon zetten. Bijvoorbeeld van dat studentenbaantje waar je als horecabediende werkte. Ook als de jobs ver uit elkaar liggen. Deliverooko