Doorgaan naar hoofdcontent

Technologische snufjes tegen tandenknarsen

Toen bruxisme voor het eerst werd behandeld, was de behandeling van eerste keuze een gebitsbeschermer. Het enige wat de gebitsbeschermer deed, was schade aan de aangrenzende tand- en mondstructuren voorkomen als de patiënt zijn tanden op elkaar klemde. Hiermee werd niet de eigenlijke aandoening behandeld, maar alleen de symptomen.

De Middeleeuwen

Met de vooruitgang in het onderzoek ontdekte men dat een patiënt getraind kon worden om zijn tanden niet langer op elkaar te klemmen. De eerste hulpmiddelen die hiervoor werden gebruikt waren slechts traditionele gebitsbeschermers met kleine aanpassingen. De aanpassingen die aan de traditionele gebitsbeschermer werden toegevoegd, zonden een negatieve prikkel naar de patiënt die niet te groot was, maar net genoeg om ervoor te zorgen dat de patiënt onbewust de negatieve gewoonte niet wilde voortzetten.

Moderne behandelingsmogelijkheden

Met de vooruitgang in de algemene technologie, zijn er ook grote stappen gezet in de medische en tandheelkundige technologie. 

Twee voorbeelden:

De SleepGuard Biofeedback Hoofdband. Deze ultramoderne technologie maakt gebruik van eerder onderzoek en alle moderne apparatuur om een patiënt te leren zijn tanden niet op elkaar te klemmen.

Kaakpunt. Een online programma's specifiek opgezet om je stressniveau, en de impact op bruxisme, te beperken.

Hoe werkt de SleepGuard Biofeedback Hoofdband?

De SleepGuard Biofeedback Hoofdband werkt door het combineren van de technologie van Electromyografie, of EMG, en jaren van onderzoek uit het verleden. De hoofdband maakt gebruik van EMG om te detecteren wanneer een patiënt zijn tanden klemt. Dit apparaat detecteert wanneer een patiënt zijn tanden klemt door de minieme spierspasmen te voelen die leiden tot het klemmen en knarsen van de tanden. Wanneer het EMG dit detecteert, zal het een geluidssignaal naar de patiënt sturen om de slaapcyclus van de patiënt heel zachtjes en lichtjes te verstoren en hem te dwingen met deze actie te stoppen.

Na verloop van tijd, als de patiënt de hoofdband draagt, zal hij langzaam stoppen met de actie. Onbewust zal de patiënt een nieuwe gewoonte vormen om het geluidssignaal te vermijden door niet te klemmen en te knarsen.

Deze nieuwe gewoonte wordt gevormd zoals bij de hond van Pavlov. Zoals we allemaal weten, begon de hond van Pavlov te watertanden als hij een bel hoorde rinkelen. Dit kwam door de positieve feedback van het ontvangen van voedsel wanneer de bel rinkelde. Dit is ongeveer hetzelfde met de hoofdband, alleen vermijdt de patiënt een negatieve stimulus, die van het geluidssignaal.

Conclusie

Geneeskunde en tandheelkunde hebben een lange weg afgelegd. Naarmate de technologie voortschrijdt, zullen ook de behandelingen in de geneeskunde en de tandheelkunde vooruitgaan. Dit is duidelijk te zien in deze nieuw technologie. De website https://www.cureteethgrinding.com/ houdt een overzicht bij van meer mogelijke remedies.

Als de aandoening aanhoudt, of als er tekenen van tand- en tandvleeserosie optreden, kunt u het beste professionele hulp zoeken. Afhankelijk van de oorzaak bezoek je hierbij best een tandarts zijn of gespecialiseerd kaakkinesitherapeut

Populaire posts van deze blog

Easyhost slaat prijzen op (november 2021)

Lap. Daar begint het al. Ik kreeg gisterenmiddag een mailtje van Easyhost:  Naast onze intensieve investeringen moeten we ook stijgende prijzen van energie, licenties en hardware (zoals servers of harde schijven) vaststellen. Dat alles dwingt ons een aanpassing van onze prijzen door te voeren. Om jou het beste van onszelf te kunnen geven. Oeps, dat voorspelt geen goed. Wat is Easyhost Easyhost is een hostingbedrijf binnen de team.blue groep, een van de grootste hostingbedrijven in Europa. Easyhost specifiek focust zich op " goedkope hosting mét kwaliteit! ". Goedkope hosting met kwaliteit Wat is goedkope hosting natuurlijk? Hieronder vind je de laatste prijzenlijst van easyhost (november 2021): Prijzenlijst Easyhost Goedkoop vind ik het niet. Een .be-domeinnaam kost 18 euro per jaar, het kleinste hostingpaket 72 euro per jaar. Ter vergelijking: domeinnamen zoals een .be worden door andere hosters aangeboden vanaf 7 euro per jaar, basishosting kan vanaf 24 euro. Dit een bespar

Hoe stel je een template in voor je phpbb blog?

In deze blogpost leg ik je uit hoe je een nieuwe template kunt instellen voor je phpbb-installatie.  De uitleg is van toepassing op de meest recente versie, 3.3.x. Afbeeldingensets De eerste stap die gezet dient te worden is het instellen van afbeeldingen.  Je laadt de afbeeldingen in de imageset map en geeft de map een duidelijke naam.  Vervolgens ga je verder via het beheerderspaneel om op deze manier de stijlen tab te bewerken.  Via afbeeldingensets klik je op de stijl die je graag wilt aanpassen, druk vervolgens op wijzig.  Hoe stel je een goede template in voor je forum?   Eerst dien je alle afbeeldingen op te speuren die je wilt aanpassen. Hier kun je ook de afmetingen van de diverse afbeeldingen aanpassen. Template Een goed ingestelde template is essentieel voor iedere stijl. HTML zorgt voor codes van een stijl op je blog.  Als je iets wilt toevoegen aan je blog maak je gebruik van een link in de header zodat deze op deze juiste manier wordt weer gegeven.  De link is aan aanpa

Belastingsproblemen met crypto.com

 In mijn omgeving zijn er een aantal mensen met een crypto.com account en bankkaart. De voorbije maanden werden ze gecontacteerd door ... de fiscus met vragen over hun account. Details Zelfs zonder de vragen van de fiscus, lijken er wel wat belastingproblemen te zijn met crypto.com : De fiscus kent je rekening wat mij problemen geeft is de Litouwse rekening die u kunt gebruiken voor SEPA-overschrijving. De naam van de eigenaar van deze IBAN rekening is niet Crypto.com maar wel de gebruiker volgens de gegevens in de app !  Deze Litouwse financiële instelling is hier in België geregistreerd (ik heb het gecontroleerd op de website van de FSMA). Het wordt digitale financiële instelling genoemd (of iets in die aard, ik herinner me de exacte termen niet). Maar wat me verbaast is dat ik me er niet van bewust ben dat ik me er heb aangemeld (maar enkel bij Crypto.com).  Transactive Systems UAB Jogailos street 9 01116 Vilnius   Ik zou graag willen weten of ik echt een Litouwse account heb. Als d