Doorgaan naar hoofdcontent

Technologische snufjes tegen tandenknarsen

Toen bruxisme voor het eerst werd behandeld, was de behandeling van eerste keuze een gebitsbeschermer. Het enige wat de gebitsbeschermer deed, was schade aan de aangrenzende tand- en mondstructuren voorkomen als de patiënt zijn tanden op elkaar klemde. Hiermee werd niet de eigenlijke aandoening behandeld, maar alleen de symptomen.

De Middeleeuwen

Met de vooruitgang in het onderzoek ontdekte men dat een patiënt getraind kon worden om zijn tanden niet langer op elkaar te klemmen. De eerste hulpmiddelen die hiervoor werden gebruikt waren slechts traditionele gebitsbeschermers met kleine aanpassingen. De aanpassingen die aan de traditionele gebitsbeschermer werden toegevoegd, zonden een negatieve prikkel naar de patiënt die niet te groot was, maar net genoeg om ervoor te zorgen dat de patiënt onbewust de negatieve gewoonte niet wilde voortzetten.

Moderne behandelingsmogelijkheden

Met de vooruitgang in de algemene technologie, zijn er ook grote stappen gezet in de medische en tandheelkundige technologie. 

Twee voorbeelden:

De SleepGuard Biofeedback Hoofdband. Deze ultramoderne technologie maakt gebruik van eerder onderzoek en alle moderne apparatuur om een patiënt te leren zijn tanden niet op elkaar te klemmen.

Kaakpunt. Een online programma's specifiek opgezet om je stressniveau, en de impact op bruxisme, te beperken.

Hoe werkt de SleepGuard Biofeedback Hoofdband?

De SleepGuard Biofeedback Hoofdband werkt door het combineren van de technologie van Electromyografie, of EMG, en jaren van onderzoek uit het verleden. De hoofdband maakt gebruik van EMG om te detecteren wanneer een patiënt zijn tanden klemt. Dit apparaat detecteert wanneer een patiënt zijn tanden klemt door de minieme spierspasmen te voelen die leiden tot het klemmen en knarsen van de tanden. Wanneer het EMG dit detecteert, zal het een geluidssignaal naar de patiënt sturen om de slaapcyclus van de patiënt heel zachtjes en lichtjes te verstoren en hem te dwingen met deze actie te stoppen.

Na verloop van tijd, als de patiënt de hoofdband draagt, zal hij langzaam stoppen met de actie. Onbewust zal de patiënt een nieuwe gewoonte vormen om het geluidssignaal te vermijden door niet te klemmen en te knarsen.

Deze nieuwe gewoonte wordt gevormd zoals bij de hond van Pavlov. Zoals we allemaal weten, begon de hond van Pavlov te watertanden als hij een bel hoorde rinkelen. Dit kwam door de positieve feedback van het ontvangen van voedsel wanneer de bel rinkelde. Dit is ongeveer hetzelfde met de hoofdband, alleen vermijdt de patiënt een negatieve stimulus, die van het geluidssignaal.

Conclusie

Geneeskunde en tandheelkunde hebben een lange weg afgelegd. Naarmate de technologie voortschrijdt, zullen ook de behandelingen in de geneeskunde en de tandheelkunde vooruitgaan. Dit is duidelijk te zien in deze nieuw technologie. De website https://www.cureteethgrinding.com/ houdt een overzicht bij van meer mogelijke remedies.

Als de aandoening aanhoudt, of als er tekenen van tand- en tandvleeserosie optreden, kunt u het beste professionele hulp zoeken. Afhankelijk van de oorzaak bezoek je hierbij best een tandarts zijn of gespecialiseerd kaakkinesitherapeut

Populaire posts van deze blog

Wat zijn de verschillende types forumsoftware

  Ik wil het vandaag ook even hebben over de verschillende forumsoftwarepakketten. Maar eerst gaan we in op het fenomeen forum. Vervolgens hebben we het over online forums. Forum In het Romeinse rijk had een forum de functie van een marktplein, waar werd gehandeld. Ook werden er bijeenkomsten gehouden om recht te spreken, werden er aankondigingen gedaan en werd er gediscussieerd. De senatoren kwamen er bijeen. De rol voor die bijeenkomsten werd steeds belangrijker. Het antieke forum van Jerash (Jordanië) Online forum Op online forums kan je vragen stellen en over onderwerpen discussiëren. Je kunt een discussie beginnen door een bericht aan te bieden.  Afhankelijk van je toegangsrechten en/of de forumconfiguratie worden berichten al of niet direct geplaatst.  Een typisch online forum   Een zogenoemde moderator kan een bericht weigeren of later verwijderen.  Andere gebruikers kunnen reageren op je bericht en zo kan zich een zogenoemde thread vormen. Gebruikers kunnen vervolgens ook op de

Reisverzekeringen vergelijken

Eindelijk terug zomer, en onze vakantie komt er terug aan. Met ons gezin proberen we altijd avontuurlijke sporten uit: mountainbike, weefvliegen, etc. En we willen veilig zijn, ook als er iets mis gaat. Daarom nemen we altijd een reisverzekering. Bedoeling: reisverzekeringen vergelijken Ik heb geprobeerd een overzicht te geven van de verschillende opties die er zijn voor medische + reisverzekeringen tijdens reizen naar het buitenland (voor medische, niet-EU is de belangrijkste focus). Ook loungetoegang bij Brussels Airport zou ik wel leuk vindden. Ik wil een discussie op gang brengen over de beste combinatie van opties. De laatste twee vermeldingen in de lijst zijn louter ter informatie: daar vergelijk ik het verzekeringsaanbod in Europa met wat er in de States voorhanden is. Aanbod reisverzekeringen Europ-assistance Het belangrijkste aanbod van Europ-Assistance is hun "Medische verzekering buiten België". Jaarlijkse kostprijs: 83 euro voor EU + 125 euro met "wereldwijde