Doorgaan naar hoofdcontent

Zo onderhandel je optimaal loon

 

Je nieuwe werkgever heeft je gebeld na je jobinterview. Ze willen je aannemen! 

Yes! ze willen je aannemen!

 

Nu is het tijd om de details uit te werken. Onder andere je toekomstig salaris zal besproken worden.

Kan je wel onderhandelen over je salaris?

Dit is waarschijnlijk het moeilijkste deel van het proces: 

  • weten wanneer te onderhandelen en 
  • weten wanneer je moet zwijgen en de aanbieding moet aannemen.

Vooraleer te beginnen, moet je dus weten wat voor jouw een aanvaardbaar aanbod is. Je laagste bod dat je wil aanvaarden.

"Jonge werknemers hebben invloed op hun salaris, simpelweg omdat jongeren momenteel veel gevraagd zijn," geeft Samantha Lambert, directeur HR, mee. "Werkgevers zullen proberen gebruik te maken van hun gebrek aan ervaring door hen een laag "basis"salaris aan te bieden als ze niet weten wat ze verdienen."

Hoe vind je een aanvaardbaar startloon?

Ontdek wat normaal is voor uw branche en locatie. "Nieuwe werknemers zouden wat onderzoek moeten doen voordat ze een interview en salarisonderhandelingen beginnen", adviseert Lisa Mullen, manager Corporate Human Resources. "Raadpleeg collega's in vergelijkbare functies, zoek online salarisbanden op en raadpleeg professionele organisaties die salarisinformatie bijhouden. Op deze manier kun je onderhandelen met realistische verwachtingen om ervoor te zorgen dat je met een eerlijke deal komt. "

Beoordeel vervolgens of het de moeite waard is om zelfs maar te proberen te onderhandelen. Stacy Hawley merkt op dat het erg afhankelijk is van het type bedrijf waarvoor u solliciteert. Grote bedrijven hebben vaak standaardprocedures en zullen niet onderhandelen. Startups en kleine bedrijven kunnen flexibeler zijn, maar ze hebben niet altijd veel budget voor onderhandelingen.

Anderzijds wijst salaris- en loopbaanonderhandelaar Katie Donovan erop dat "84% van de aanwervingsmanagers onderhandelingen verwacht, dus moeten ze wat geld beschikbaar houden voor de onderhandelingen. "Als het aanbod laag lijkt, kan dat een indicator zijn dat ze van je verwachten dat je over salaris onderhandelt.

Wees eerlijk

Eindelijk, wees eerlijk over wat je echt waard bent. Randy Iliff benadrukt de noodzaak om een ​​realistische kijk te hebben op je eigen waarde voor een werkgever. 

 

Wat ben je waard?

Val je echt op? Ben je echt meer waard dan de gemiddelde sollicitant? "In een zakelijke omgeving wordt het salaris getoetst aan de normen van de branche. Nieuwe net afgestudeerde werknemers worden over het algemeen beschouwd als onderling verwisselbare grondstoffen die worden gekocht tegen de gangbare wisselkoers. 

Wees anders dan de norm

De sleutel is om iets anders dan de norm te zijn - dat maakt de toegestane afwijkingen van het basissalaris mogelijk waar een personeelsmanager voor kan lobbyen. Een standaard afgestudeerde krijgt een standaardaanbieding, maar een afgestudeerde die voor het afstuderen haar eigen bedrijf startte en verkocht, krijgt een compleet andere behandeling. "

Consultant Barry Maher beveelt deze eenvoudige test aan. "Stel jezelf de volgende vraag:" Geloof ik dat ik dit geld sterk genoeg verdien dat ik een zaak kan maken die mijn potentiële baas moet overtuigen? "Als je jezelf niet kunt overtuigen, zul je niemand anders overtuigen."

En ga ervoor!

Als je echt iets speciaals hebt, probeer dat dan in alle opzichten te verdelen met een bovengemiddeld salaris.

Populaire posts van deze blog

Overheid voert overstromingsscore in... Wat kan je verwachten?

Sinds het begin van 2023 worden kandidaat-kopers en -huurders beter geïnformeerd over het overstromingsrisico van vastgoed. Vanaf april 2023 wordt er onderscheid gemaakt tussen de kans dat alleen het perceel overstroomt of dat ook het gebouw overstroomt.  Dit is ingevoerd om het risico dat een woning of tuin onderloopt beter te kunnen inschatten en kan veel ellende voorkomen. Er wordt gebruik gemaakt van geactualiseerde overstromingskaarten en voor elke overstromingsbron wordt duidelijk aangegeven welk gebied een kleine, middelgrote of grote kans heeft te overstromen. Er zijn ook scores gegeven, zogenaamde "overstromingsscores", voor zowel het perceel als het gebouw, waarbij de "slechtste" score D een middelgrote kans op overstroming aangeeft.     De bedoeling van de overstromingsscore: de impact van overstromingen beperken   Deze scores moeten vermeld worden in alle publiciteit voor het vastgoed, zoals een huis met golfjes die aangeeft dat het gebouw een

Waar vind je veilig NFT's?

2021 was het jaar van de NFT. Hoewel NFT’s al jaren aan populariteit winnen, was dit hét jaar waarin de hype echt van start ging. Niet alleen voor de digitale kunstkenner en de liefhebber vanaf het eerste minuut, maar ook voor de ‘gemiddelde mens’. Want als we heel eerlijk zijn, weten we ook dat heel veel mensen nog nooit van een NFT hadden gehoord. Laat staan dat op een NFT Marketplace zouden zitten om de beste veilingen in de gaten te houden. Inmiddels is alles anders. Toen een aantal NFT’s voor bijzondere hoge prijzen werden verkocht en dit ook nog eens groot in het nieuws kwam in Nederland, ging de hype echt officieel van start.  De kans is dan ook groot dat ook jij sinds die tijd steeds meer interesse bent gaan tonen in NFT. Non-fungible tokens zijn uniek, onvervangbaar en leveren in sommige gevallen met de jaren dus ook heel veel geld op. Bovendien is het ook gewoon prachtig om de eigenaar te zijn van een uniek digitaal kunstwerk. Om in bezit te komen van een NFT, zal je lid moet

Text-to-image: zeer krachtige AI mogelijkheden

Typ "Teddyberen werken aan nieuw AI-onderzoek op de maan in de jaren tachtig" in een van de onlangs uitgebrachte tekst-naar-beeld kunstmatige intelligentie beeldgeneratoren, en na slechts enkele seconden produceert de geavanceerde software een griezelig relevant beeld. Teddyberen werken aan nieuw AI-onderzoek op de maan in de jaren tachtig Deze nieuwste trend in synthetische media, die alleen aan je verbeelding gebonden lijkt, heeft velen verrukt, anderen geïnspireerd en sommigen bang gemaakt. Google, onderzoeksbureau OpenAI en AI-verkoper Stability AI hebben elk een tekst-naar-beeldgenerator ontwikkeld die zo krachtig is dat sommige waarnemers zich afvragen of mensen in de toekomst de fotografische opname nog wel kunnen vertrouwen. Als computerwetenschapper die gespecialiseerd is in forensisch onderzoek naar afbeeldingen, heb ik veel nagedacht over deze technologie: waartoe ze in staat is, hoe elk van de tools aan het publiek is aangeboden, en welke lessen we kunnen leren nu