Doorgaan naar hoofdcontent

Fiberklaar - welke provider kiezen?

Yes! Ik woon in een gemeente waar er een fiberklaar passeert. Het is een samenwerking tussen Proximus en EQT om overal in België fiberinternet aan te leggen.

Fiberinternet? Wat is het voordeel?

Even wat getallen. Standaard basisinternet biedt een downloadsnelheid van 50 Mbps, en een upload van 10 Mbps. 

Wat betekent dit nu?

Download van 50 Mbps, dat is 50 Mbits per seconde, of (ongeveer) 6 MB per seconde. Je download een film van 1,2 GB dus in 200 seconden.

Dezelfde film uploaden duurt 5x langer, dus ongeveer 1000 seconden (15 minuten!).

Internet via de fiber kan véél sneller en gaat tot 1000 Mbps, dus 20x sneller dan standaardinternet.

Hoe werkt fiberklaar?

Nieuwe gemeente, zoals Geel, Wetteren, en Turnhout:
 
Bestaande gemeente:
 

Aanbieders van fiberinternet

Proximus biedt enkel een mix aan van fiberinternet met televisie, mobiele abonnementen en toegang tot Het Laatste Nieuws Digitaal (?). Kostprijs 79,99 euro per maand (ik reken de tijdelijke promotie niet mee).
 

EDP net biedt twee opties aan, fiber XS en XL. Opmerkelijk, bij fiber XS heb je maar een downloadsnelheid van 110 Mbps en upload van 10 Mbps. Dit is amper verschillend van een gewone internetaansluiting! Ik raad je die optie dan ook niet aan. De enige echte fiberoptie is dus de fiber XL, aan 44,95 euro per maand.
 Multifiber biedt ook twee opties aan. Beide bieden "echt" fiberinternet aan, met de goedkoopste optie (internet instap) die een snelheid van down- en upload biedt van ... 500 Mbps. Aanrader!


De laatste aanbieder is rapidxs. Die biedt één optie aan, 1000 Mbps, aan 49,95 euro per maand. Iets duurder dan multifiber "internet max", want in dat aanbod zit de router al inbegrepen.


 

Conclusie

Ben je op zoek naar een goedkope, internet only aanbieder voor fiberinternet? Dan heb je maar één goede keuze, en dat is multifiber "internet instap".

Zoek je de snelste verbinding? Ga dan voor "internet max" van diezelfde aanbieder, of rapidxs.

Update september 2021

Ondertussen vernam ik dat Multifiber en RapidXS in feite één en dezelfde firma zijn, het Nederlandse Weserve. 


Populaire posts van deze blog

Belastingsproblemen met crypto.com

 In mijn omgeving zijn er een aantal mensen met een crypto.com account en bankkaart. De voorbije maanden werden ze gecontacteerd door ... de fiscus met vragen over hun account. Details Zelfs zonder de vragen van de fiscus, lijken er wel wat belastingproblemen te zijn met crypto.com : De fiscus kent je rekening wat mij problemen geeft is de Litouwse rekening die u kunt gebruiken voor SEPA-overschrijving. De naam van de eigenaar van deze IBAN rekening is niet Crypto.com maar wel de gebruiker volgens de gegevens in de app !  Deze Litouwse financiële instelling is hier in België geregistreerd (ik heb het gecontroleerd op de website van de FSMA). Het wordt digitale financiële instelling genoemd (of iets in die aard, ik herinner me de exacte termen niet). Maar wat me verbaast is dat ik me er niet van bewust ben dat ik me er heb aangemeld (maar enkel bij Crypto.com).  Transactive Systems UAB Jogailos street 9 01116 Vilnius   Ik zou graag willen weten of ik echt een Litouwse account heb. Als d

Technologische snufjes tegen tandenknarsen

Toen bruxisme voor het eerst werd behandeld, was de behandeling van eerste keuze een gebitsbeschermer. Het enige wat de gebitsbeschermer deed, was schade aan de aangrenzende tand- en mondstructuren voorkomen als de patiënt zijn tanden op elkaar klemde. Hiermee werd niet de eigenlijke aandoening behandeld, maar alleen de symptomen. De Middeleeuwen Met de vooruitgang in het onderzoek ontdekte men dat een patiënt getraind kon worden om zijn tanden niet langer op elkaar te klemmen. De eerste hulpmiddelen die hiervoor werden gebruikt waren slechts traditionele gebitsbeschermers met kleine aanpassingen. De aanpassingen die aan de traditionele gebitsbeschermer werden toegevoegd, zonden een negatieve prikkel naar de patiënt die niet te groot was, maar net genoeg om ervoor te zorgen dat de patiënt onbewust de negatieve gewoonte niet wilde voortzetten. Moderne behandelingsmogelijkheden Met de vooruitgang in de algemene technologie, zijn er ook grote stappen gezet in de medische en tandheelkundig

Wat zijn de verschillende types forumsoftware

  Ik wil het vandaag ook even hebben over de verschillende forumsoftwarepakketten. Maar eerst gaan we in op het fenomeen forum. Vervolgens hebben we het over online forums. Forum In het Romeinse rijk had een forum de functie van een marktplein, waar werd gehandeld. Ook werden er bijeenkomsten gehouden om recht te spreken, werden er aankondigingen gedaan en werd er gediscussieerd. De senatoren kwamen er bijeen. De rol voor die bijeenkomsten werd steeds belangrijker. Het antieke forum van Jerash (Jordanië) Online forum Op online forums kan je vragen stellen en over onderwerpen discussiëren. Je kunt een discussie beginnen door een bericht aan te bieden.  Afhankelijk van je toegangsrechten en/of de forumconfiguratie worden berichten al of niet direct geplaatst.  Een typisch online forum   Een zogenoemde moderator kan een bericht weigeren of later verwijderen.  Andere gebruikers kunnen reageren op je bericht en zo kan zich een zogenoemde thread vormen. Gebruikers kunnen vervolgens ook op de