Doorgaan naar hoofdcontent

Fiberklaar - welke provider kiezen?

Yes! Ik woon in een gemeente waar er een fiberklaar passeert. Het is een samenwerking tussen Proximus en EQT om overal in België fiberinternet aan te leggen.

Fiberinternet? Wat is het voordeel?

Even wat getallen. Standaard basisinternet biedt een downloadsnelheid van 50 Mbps, en een upload van 10 Mbps. 

Wat betekent dit nu?

Download van 50 Mbps, dat is 50 Mbits per seconde, of (ongeveer) 6 MB per seconde. Je download een film van 1,2 GB dus in 200 seconden.

Dezelfde film uploaden duurt 5x langer, dus ongeveer 1000 seconden (15 minuten!).

Internet via de fiber kan véél sneller en gaat tot 1000 Mbps, dus 20x sneller dan standaardinternet.

Hoe werkt fiberklaar?

Nieuwe gemeente, zoals Geel, Wetteren, en Turnhout:
 
Bestaande gemeente:
 

Aanbieders van fiberinternet

Proximus biedt enkel een mix aan van fiberinternet met televisie, mobiele abonnementen en toegang tot Het Laatste Nieuws Digitaal (?). Kostprijs 79,99 euro per maand (ik reken de tijdelijke promotie niet mee).
 

EDP net biedt twee opties aan, fiber XS en XL. Opmerkelijk, bij fiber XS heb je maar een downloadsnelheid van 110 Mbps en upload van 10 Mbps. Dit is amper verschillend van een gewone internetaansluiting! Ik raad je die optie dan ook niet aan. De enige echte fiberoptie is dus de fiber XL, aan 44,95 euro per maand.
 Multifiber biedt ook twee opties aan. Beide bieden "echt" fiberinternet aan, met de goedkoopste optie (internet instap) die een snelheid van down- en upload biedt van ... 500 Mbps. Aanrader!


De laatste aanbieder is rapidxs. Die biedt één optie aan, 1000 Mbps, aan 49,95 euro per maand. Iets duurder dan multifiber "internet max", want in dat aanbod zit de router al inbegrepen.


 

Conclusie

Ben je op zoek naar een goedkope, internet only aanbieder voor fiberinternet? Dan heb je maar één goede keuze, en dat is multifiber "internet instap".

Zoek je de snelste verbinding? Ga dan voor "internet max" van diezelfde aanbieder, of rapidxs.

Update september 2021

Ondertussen vernam ik dat Multifiber en RapidXS in feite één en dezelfde firma zijn, het Nederlandse Weserve. 


Populaire posts van deze blog

Hoe stel je een template in voor je phpbb blog?

In deze blogpost leg ik je uit hoe je een nieuwe template kunt instellen voor je phpbb-installatie.  De uitleg is van toepassing op de meest recente versie, 3.3.x. Afbeeldingensets De eerste stap die gezet dient te worden is het instellen van afbeeldingen.  Je laadt de afbeeldingen in de imageset map en geeft de map een duidelijke naam.  Vervolgens ga je verder via het beheerderspaneel om op deze manier de stijlen tab te bewerken.  Via afbeeldingensets klik je op de stijl die je graag wilt aanpassen, druk vervolgens op wijzig.  Hoe stel je een goede template in voor je forum?   Eerst dien je alle afbeeldingen op te speuren die je wilt aanpassen. Hier kun je ook de afmetingen van de diverse afbeeldingen aanpassen. Template Een goed ingestelde template is essentieel voor iedere stijl. HTML zorgt voor codes van een stijl op je blog.  Als je iets wilt toevoegen aan je blog maak je gebruik van een link in de header zodat deze op deze juiste manier wordt weer gegeven.  De link is aan aanpa

Mijn ervaringen met Deliveroo

  Wat zijn jullie ervaringen met Deliveroo? Velen zullen van mening dat het thuisbezorgen van eten een van enorme luxe is.  Mijn Deliveroocarrière bestond vooral uit het transporteren van .. pizza's. Er wordt daarom ook niet voor niets zo veel gebruik van deze mogelijkheid gemaakt. Meerdere populaire sites bieden deze dienst aan, waaronder Deliveroo. Zij bieden tevens een leuke studentenjob aan: het worden van fietskoerier.  Wat moet ik doen? Het is de bedoeling dat jij het eten van de restaurants bij de mensen aan huis brengt. De site zelf belooft veel mooie dingen. Zo is het mogelijk om erg flexibel te werken, omdat jij jouw eigen uren kan indelen en zelf orders kan aannemen. Hiernaast mag jij honderd procent van de fooi die je verdient houden. Weet je toevallig nog meer mensen die ook een bijbaantje zoeken? Dan wordt er een leuke bonus aangeboden voor elk lid dat jij aandraagt. Ook geniet je van bepaalde kortingen.  Het enige wat jij zelf moet doen, is zorgen voor een smartphon

Welke studentenjobs zet ik op mijn cv?

Een studentenjob biedt een extra zakcentje, maar levert ook de nodige ervaringen op. Je kan selectief te werk gaan en je studentenbaantje laten aansluiten op je einddoel. Je snuift dan op wat je straks te wachten staat en je doet waarschijnlijk werk wat je leuk vindt Het kan echter ook voorkomen dat het niet aansluit. Feitelijk doet dat er niet toe. Als je maar weet welke baantjes je straks wel of niet op jouw cv kan zetten. Wil je weten wat wijs is, lees onderstaande dan even goed door: #1 Relevantie is de sleutel Weet je niet zeker of je een bepaalde studentenjob op je curriculum vitae moet zetten? Vraag je dan eens af hoe relevant de baan is, naast de baan waarop je solliciteert. Dit mag je breed zien. Zal je in je nieuwe baan veel contact krijgen met klanten of leveranciers, dan mag je echt wel je communicatieve vaardigheden en klantgerichtheid in neon zetten. Bijvoorbeeld van dat studentenbaantje waar je als horecabediende werkte. Ook als de jobs ver uit elkaar liggen. Deliverooko