Doorgaan naar hoofdcontent

Easyhost slaat prijzen op (november 2021)

Lap. Daar begint het al.

Ik kreeg gisterenmiddag een mailtje van Easyhost: 

Naast onze intensieve investeringen moeten we ook stijgende prijzen van energie, licenties en hardware (zoals servers of harde schijven) vaststellen. Dat alles dwingt ons een aanpassing van onze prijzen door te voeren. Om jou het beste van onszelf te kunnen geven.

Oeps, dat voorspelt geen goed.

Wat is Easyhost

Easyhost is een hostingbedrijf binnen de team.blue groep, een van de grootste hostingbedrijven in Europa. Easyhost specifiek focust zich op "goedkope hosting mét kwaliteit!".

Goedkope hosting met kwaliteit

Wat is goedkope hosting natuurlijk? Hieronder vind je de laatste prijzenlijst van easyhost (november 2021):

Prijzenlijst Easyhost

Goedkoop vind ik het niet. Een .be-domeinnaam kost 18 euro per jaar, het kleinste hostingpaket 72 euro per jaar.
Ter vergelijking: domeinnamen zoals een .be worden door andere hosters aangeboden vanaf 7 euro per jaar, basishosting kan vanaf 24 euro. Dit een besparing van meer dan 60%!

En nog erger, ervaring uit het buitenland leert dat de hostingbedrijven onder team.blue altijd dezelfde richting opgaan. Stapje na stapje, jaar na jaar, worden de prijzen opgedreven. Ik vrees dat deze prijsverhoging daarom niet de laatste is!

Wat vind jij?

Maar wat vind jij? Ben jij klant bij Easyhost? Ga je bij hen blijven na de prijsstijgingen?

Populaire posts van deze blog

Wat zijn de verschillende types forumsoftware

  Ik wil het vandaag ook even hebben over de verschillende forumsoftwarepakketten. Maar eerst gaan we in op het fenomeen forum. Vervolgens hebben we het over online forums. Forum In het Romeinse rijk had een forum de functie van een marktplein, waar werd gehandeld. Ook werden er bijeenkomsten gehouden om recht te spreken, werden er aankondigingen gedaan en werd er gediscussieerd. De senatoren kwamen er bijeen. De rol voor die bijeenkomsten werd steeds belangrijker. Het antieke forum van Jerash (Jordanië) Online forum Op online forums kan je vragen stellen en over onderwerpen discussiëren. Je kunt een discussie beginnen door een bericht aan te bieden.  Afhankelijk van je toegangsrechten en/of de forumconfiguratie worden berichten al of niet direct geplaatst.  Een typisch online forum   Een zogenoemde moderator kan een bericht weigeren of later verwijderen.  Andere gebruikers kunnen reageren op je bericht en zo kan zich een zogenoemde thread vormen. Gebruikers kunnen vervolgens ook op de

Reisverzekeringen vergelijken

Eindelijk terug zomer, en onze vakantie komt er terug aan. Met ons gezin proberen we altijd avontuurlijke sporten uit: mountainbike, weefvliegen, etc. En we willen veilig zijn, ook als er iets mis gaat. Daarom nemen we altijd een reisverzekering. Bedoeling: reisverzekeringen vergelijken Ik heb geprobeerd een overzicht te geven van de verschillende opties die er zijn voor medische + reisverzekeringen tijdens reizen naar het buitenland (voor medische, niet-EU is de belangrijkste focus). Ook loungetoegang bij Brussels Airport zou ik wel leuk vindden. Ik wil een discussie op gang brengen over de beste combinatie van opties. De laatste twee vermeldingen in de lijst zijn louter ter informatie: daar vergelijk ik het verzekeringsaanbod in Europa met wat er in de States voorhanden is. Aanbod reisverzekeringen Europ-assistance Het belangrijkste aanbod van Europ-Assistance is hun "Medische verzekering buiten België". Jaarlijkse kostprijs: 83 euro voor EU + 125 euro met "wereldwijde