Doorgaan naar hoofdcontent

Easyhost slaat prijzen op (november 2021)

Lap. Daar begint het al.

Ik kreeg gisterenmiddag een mailtje van Easyhost: 

Naast onze intensieve investeringen moeten we ook stijgende prijzen van energie, licenties en hardware (zoals servers of harde schijven) vaststellen. Dat alles dwingt ons een aanpassing van onze prijzen door te voeren. Om jou het beste van onszelf te kunnen geven.

Oeps, dat voorspelt geen goed.

Wat is Easyhost

Easyhost is een hostingbedrijf binnen de team.blue groep, een van de grootste hostingbedrijven in Europa. Easyhost specifiek focust zich op "goedkope hosting mét kwaliteit!".

Goedkope hosting met kwaliteit

Wat is goedkope hosting natuurlijk? Hieronder vind je de laatste prijzenlijst van easyhost (november 2021):

Prijzenlijst Easyhost

Goedkoop vind ik het niet. Een .be-domeinnaam kost 18 euro per jaar, het kleinste hostingpaket 72 euro per jaar.
Ter vergelijking: domeinnamen zoals een .be worden door andere hosters aangeboden vanaf 7 euro per jaar, basishosting kan vanaf 24 euro. Dit een besparing van meer dan 60%!

En nog erger, ervaring uit het buitenland leert dat de hostingbedrijven onder team.blue altijd dezelfde richting opgaan. Stapje na stapje, jaar na jaar, worden de prijzen opgedreven. Ik vrees dat deze prijsverhoging daarom niet de laatste is!

Wat vind jij?

Maar wat vind jij? Ben jij klant bij Easyhost? Ga je bij hen blijven na de prijsstijgingen?

Populaire posts van deze blog

Hoe stel je een template in voor je phpbb blog?

In deze blogpost leg ik je uit hoe je een nieuwe template kunt instellen voor je phpbb-installatie.  De uitleg is van toepassing op de meest recente versie, 3.3.x. Afbeeldingensets De eerste stap die gezet dient te worden is het instellen van afbeeldingen.  Je laadt de afbeeldingen in de imageset map en geeft de map een duidelijke naam.  Vervolgens ga je verder via het beheerderspaneel om op deze manier de stijlen tab te bewerken.  Via afbeeldingensets klik je op de stijl die je graag wilt aanpassen, druk vervolgens op wijzig.  Hoe stel je een goede template in voor je forum?   Eerst dien je alle afbeeldingen op te speuren die je wilt aanpassen. Hier kun je ook de afmetingen van de diverse afbeeldingen aanpassen. Template Een goed ingestelde template is essentieel voor iedere stijl. HTML zorgt voor codes van een stijl op je blog.  Als je iets wilt toevoegen aan je blog maak je gebruik van een link in de header zodat deze op deze juiste manier wordt weer gegeven.  De link is aan aanpa

Fiberklaar - welke provider kiezen?

Yes! Ik woon in een gemeente waar er een fiberklaar passeert. Het is een samenwerking tussen Proximus en EQT om overal in België fiberinternet aan te leggen. Fiberinternet? Wat is het voordeel? Even wat getallen. Standaard basisinternet biedt een downloadsnelheid van 50 Mbps, en een upload van 10 Mbps.  Wat betekent dit nu? Download van 50 Mbps, dat is 50 Mbits per seconde, of (ongeveer) 6 MB per seconde. Je download een film van 1,2 GB dus in 200 seconden. Dezelfde film uploaden duurt 5x langer, dus ongeveer 1000 seconden (15 minuten!). Internet via de fiber kan véél sneller en gaat tot 1000 Mbps, dus 20x sneller dan standaardinternet. Hoe werkt fiberklaar? Nieuwe gemeente, zoals Geel, Wetteren, en Turnhout:   Bestaande gemeente:   Aanbieders van fiberinternet Proximus biedt enkel een mix aan van fiberinternet met televisie, mobiele abonnementen en toegang tot Het Laatste Nieuws Digitaal (?). Kostprijs 79,99 euro per maand (ik reken de tijdelijke promotie niet mee).   EDP net biedt tw