Doorgaan naar hoofdcontent

Easyhost slaat prijzen op (november 2021)

Lap. Daar begint het al.

Ik kreeg gisterenmiddag een mailtje van Easyhost: 

Naast onze intensieve investeringen moeten we ook stijgende prijzen van energie, licenties en hardware (zoals servers of harde schijven) vaststellen. Dat alles dwingt ons een aanpassing van onze prijzen door te voeren. Om jou het beste van onszelf te kunnen geven.

Oeps, dat voorspelt geen goed.

Wat is Easyhost

Easyhost is een hostingbedrijf binnen de team.blue groep, een van de grootste hostingbedrijven in Europa. Easyhost specifiek focust zich op "goedkope hosting mét kwaliteit!".

Goedkope hosting met kwaliteit

Wat is goedkope hosting natuurlijk? Hieronder vind je de laatste prijzenlijst van easyhost (november 2021):

Prijzenlijst Easyhost

Goedkoop vind ik het niet. Een .be-domeinnaam kost 18 euro per jaar, het kleinste hostingpaket 72 euro per jaar.
Ter vergelijking: domeinnamen zoals een .be worden door andere hosters aangeboden vanaf 7 euro per jaar, basishosting kan vanaf 24 euro. Dit een besparing van meer dan 60%!

En nog erger, ervaring uit het buitenland leert dat de hostingbedrijven onder team.blue altijd dezelfde richting opgaan. Stapje na stapje, jaar na jaar, worden de prijzen opgedreven. Ik vrees dat deze prijsverhoging daarom niet de laatste is!

Wat vind jij?

Maar wat vind jij? Ben jij klant bij Easyhost? Ga je bij hen blijven na de prijsstijgingen?

Populaire posts van deze blog

Belastingsproblemen met crypto.com

 In mijn omgeving zijn er een aantal mensen met een crypto.com account en bankkaart. De voorbije maanden werden ze gecontacteerd door ... de fiscus met vragen over hun account. Details Zelfs zonder de vragen van de fiscus, lijken er wel wat belastingproblemen te zijn met crypto.com : De fiscus kent je rekening wat mij problemen geeft is de Litouwse rekening die u kunt gebruiken voor SEPA-overschrijving. De naam van de eigenaar van deze IBAN rekening is niet Crypto.com maar wel de gebruiker volgens de gegevens in de app !  Deze Litouwse financiële instelling is hier in België geregistreerd (ik heb het gecontroleerd op de website van de FSMA). Het wordt digitale financiële instelling genoemd (of iets in die aard, ik herinner me de exacte termen niet). Maar wat me verbaast is dat ik me er niet van bewust ben dat ik me er heb aangemeld (maar enkel bij Crypto.com).  Transactive Systems UAB Jogailos street 9 01116 Vilnius   Ik zou graag willen weten of ik echt een Litouwse account heb. Als d

De voordelen van een standing desk

We zitten allemaal veel te veel en bewegen veel te weinig. Dat is de belangrijkste conclusie van recente studies naar de gevolgen van een slecht leefpatroon op onze gezondheid. Teveel zitten begint al op ons werk en gaat verder tijdens onze vrije uren. Computeren, lezen, televisie kijken... We doen het vaak al zittend. Wat zijn de gevolgen van een zittend bestaan en wat kunnen we er zelf aan doen? Zitten is ongezond Te weinig bewegen is de grootste vijand van onze gezondheid. Er werd al veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan en de resultaten wijzen allemaal in dezelfde richting. Te weinig bewegen is even ongezond als roken. Je moet nu niet onmiddellijk gaan trainen zoals een topsporter. Dagelijks een half uurtje wandelen, joggen, fietsen of zwemmen op je eigen tempo volstaat. Kun je meer aan en valt het in je smaak, dan kun je je inspanningen nog altijd opvoeren. Teveel zitten is niet gezond De nadelen van teveel zitten De resultaten van alle onderzoeken naar de gevolgen van een g