Doorgaan naar hoofdcontent

Belastingsproblemen met crypto.com

 In mijn omgeving zijn er een aantal mensen met een crypto.com account en bankkaart. De voorbije maanden werden ze gecontacteerd door ... de fiscus met vragen over hun account.

Details

Zelfs zonder de vragen van de fiscus, lijken er wel wat belastingproblemen te zijn met crypto.com :

De fiscus kent je rekening

wat mij problemen geeft is de Litouwse rekening die u kunt gebruiken voor SEPA-overschrijving. De naam van de eigenaar van deze IBAN rekening is niet Crypto.com maar wel de gebruiker volgens de gegevens in de app ! 

Deze Litouwse financiële instelling is hier in België geregistreerd (ik heb het gecontroleerd op de website van de FSMA). Het wordt digitale financiële instelling genoemd (of iets in die aard, ik herinner me de exacte termen niet). Maar wat me verbaast is dat ik me er niet van bewust ben dat ik me er heb aangemeld (maar enkel bij Crypto.com). 

Transactive Systems UAB

Jogailos street 9

01116 Vilnius

 

Ik zou graag willen weten of ik echt een Litouwse account heb. Als dat het geval is, moet dat ongetwijfeld worden aangegeven bij de NBB en in de jaarlijkse belastingaangifte. Ik zal geen nutteloos risico nemen om dat te doen. Buitenlandse banken moeten de lijst van hun Belgische klanten delen met België. Ik weet niet of dit al het geval is met deze digitale instelling. Maar het zal zeker het geval zijn op een of andere dag aangezien dat soort bedrijven de neiging hebben om te vermenigvuldigen.

Het systeem van de CRO cashback

Ik zal niets aangeven, zelfs als ik in euro uitbetaal. Er is een cashback in vele andere gevallen en we geven het nooit aan. De laatste keer dat ik nieuwe Michelin-banden kocht, kreeg ik bijvoorbeeld xx € cashback op mijn persoonlijke rekening... En wat met de betaling van 0.05 € die u kreeg voor elke verrichting gedaan met uw Keytrade rekening ?

Is het zo verschillend van getrouwheidspunten die je in sommige winkels kreeg om in te ruilen voor gratis artikelen ?

Stable coins


Ongetwijfeld moet dit onderworpen zijn aan précompte mobilier/roerende voorheffing of belast worden via de jaarlijkse belastingaangifte tegen het afwijkende tarief van 30% voor interesten. Zoniet zou het te gemakkelijk zijn om de belasting op FIAT-investeringen (interesten in USD op een spaarrekening) te ontwijken door ze om te ruilen in de equivalente stabiele munt (interesten in USDT voor het inleggen op een cryptorekening).

Andere coins

ik vind het lastiger... Inderdaad wat met de hoge volatiliteit ? Als ik 10% APY verdien voor een staking (willekeurig cijfer...) van 100€ in munt X (één munt = één euro tegen de huidige koers) maar die munt verliest 50% van zijn waarde op het einde van het jaar, dan zou dat betekenen dat ik belast wordt op 5€ (de 10% opbrengst maar met 50% devaluatie) zelfs als ik een potentieel verlies heb van 45€ (ik kreeg 110 coin = 55€ voor mijn initiële 100€)... Een andere belangrijke vraag is wat het doel is van de "staking". Als het een lening is van het bedrijf aan iemand anders met een rente voor de lening, denk ik dat het moeilijk is om te zeggen dat het niet moet worden behandeld als banken (Crypto.com en Celcius verstrekken beide leningen). Maar hoe zit het met mining pool (zoals Crypto.com supercharger) wanneer je beloond wordt voor je bijdrage. Is dat ook rente of is het iets anders ? Ik weet niet hoe de Belgische fiscus met deze kwestie zal omgaan.

Populaire posts van deze blog

Hoe stel je een template in voor je phpbb blog?

In deze blogpost leg ik je uit hoe je een nieuwe template kunt instellen voor je phpbb-installatie.  De uitleg is van toepassing op de meest recente versie, 3.3.x. Afbeeldingensets De eerste stap die gezet dient te worden is het instellen van afbeeldingen.  Je laadt de afbeeldingen in de imageset map en geeft de map een duidelijke naam.  Vervolgens ga je verder via het beheerderspaneel om op deze manier de stijlen tab te bewerken.  Via afbeeldingensets klik je op de stijl die je graag wilt aanpassen, druk vervolgens op wijzig.  Hoe stel je een goede template in voor je forum?   Eerst dien je alle afbeeldingen op te speuren die je wilt aanpassen. Hier kun je ook de afmetingen van de diverse afbeeldingen aanpassen. Template Een goed ingestelde template is essentieel voor iedere stijl. HTML zorgt voor codes van een stijl op je blog.  Als je iets wilt toevoegen aan je blog maak je gebruik van een link in de header zodat deze op deze juiste manier wordt weer gegeven.  De link is aan aanpa

Mijn ervaringen met Deliveroo

  Wat zijn jullie ervaringen met Deliveroo? Velen zullen van mening dat het thuisbezorgen van eten een van enorme luxe is.  Mijn Deliveroocarrière bestond vooral uit het transporteren van .. pizza's. Er wordt daarom ook niet voor niets zo veel gebruik van deze mogelijkheid gemaakt. Meerdere populaire sites bieden deze dienst aan, waaronder Deliveroo. Zij bieden tevens een leuke studentenjob aan: het worden van fietskoerier.  Wat moet ik doen? Het is de bedoeling dat jij het eten van de restaurants bij de mensen aan huis brengt. De site zelf belooft veel mooie dingen. Zo is het mogelijk om erg flexibel te werken, omdat jij jouw eigen uren kan indelen en zelf orders kan aannemen. Hiernaast mag jij honderd procent van de fooi die je verdient houden. Weet je toevallig nog meer mensen die ook een bijbaantje zoeken? Dan wordt er een leuke bonus aangeboden voor elk lid dat jij aandraagt. Ook geniet je van bepaalde kortingen.  Het enige wat jij zelf moet doen, is zorgen voor een smartphon

Welke studentenjobs zet ik op mijn cv?

Een studentenjob biedt een extra zakcentje, maar levert ook de nodige ervaringen op. Je kan selectief te werk gaan en je studentenbaantje laten aansluiten op je einddoel. Je snuift dan op wat je straks te wachten staat en je doet waarschijnlijk werk wat je leuk vindt Het kan echter ook voorkomen dat het niet aansluit. Feitelijk doet dat er niet toe. Als je maar weet welke baantjes je straks wel of niet op jouw cv kan zetten. Wil je weten wat wijs is, lees onderstaande dan even goed door: #1 Relevantie is de sleutel Weet je niet zeker of je een bepaalde studentenjob op je curriculum vitae moet zetten? Vraag je dan eens af hoe relevant de baan is, naast de baan waarop je solliciteert. Dit mag je breed zien. Zal je in je nieuwe baan veel contact krijgen met klanten of leveranciers, dan mag je echt wel je communicatieve vaardigheden en klantgerichtheid in neon zetten. Bijvoorbeeld van dat studentenbaantje waar je als horecabediende werkte. Ook als de jobs ver uit elkaar liggen. Deliverooko