Doorgaan naar hoofdcontent

Belastingsproblemen met crypto.com

 In mijn omgeving zijn er een aantal mensen met een crypto.com account en bankkaart. De voorbije maanden werden ze gecontacteerd door ... de fiscus met vragen over hun account.

Details

Zelfs zonder de vragen van de fiscus, lijken er wel wat belastingproblemen te zijn met crypto.com :

De fiscus kent je rekening

wat mij problemen geeft is de Litouwse rekening die u kunt gebruiken voor SEPA-overschrijving. De naam van de eigenaar van deze IBAN rekening is niet Crypto.com maar wel de gebruiker volgens de gegevens in de app ! 

Deze Litouwse financiële instelling is hier in België geregistreerd (ik heb het gecontroleerd op de website van de FSMA). Het wordt digitale financiële instelling genoemd (of iets in die aard, ik herinner me de exacte termen niet). Maar wat me verbaast is dat ik me er niet van bewust ben dat ik me er heb aangemeld (maar enkel bij Crypto.com). 

Transactive Systems UAB

Jogailos street 9

01116 Vilnius

 

Ik zou graag willen weten of ik echt een Litouwse account heb. Als dat het geval is, moet dat ongetwijfeld worden aangegeven bij de NBB en in de jaarlijkse belastingaangifte. Ik zal geen nutteloos risico nemen om dat te doen. Buitenlandse banken moeten de lijst van hun Belgische klanten delen met België. Ik weet niet of dit al het geval is met deze digitale instelling. Maar het zal zeker het geval zijn op een of andere dag aangezien dat soort bedrijven de neiging hebben om te vermenigvuldigen.

Het systeem van de CRO cashback

Ik zal niets aangeven, zelfs als ik in euro uitbetaal. Er is een cashback in vele andere gevallen en we geven het nooit aan. De laatste keer dat ik nieuwe Michelin-banden kocht, kreeg ik bijvoorbeeld xx € cashback op mijn persoonlijke rekening... En wat met de betaling van 0.05 € die u kreeg voor elke verrichting gedaan met uw Keytrade rekening ?

Is het zo verschillend van getrouwheidspunten die je in sommige winkels kreeg om in te ruilen voor gratis artikelen ?

Stable coins


Ongetwijfeld moet dit onderworpen zijn aan précompte mobilier/roerende voorheffing of belast worden via de jaarlijkse belastingaangifte tegen het afwijkende tarief van 30% voor interesten. Zoniet zou het te gemakkelijk zijn om de belasting op FIAT-investeringen (interesten in USD op een spaarrekening) te ontwijken door ze om te ruilen in de equivalente stabiele munt (interesten in USDT voor het inleggen op een cryptorekening).

Andere coins

ik vind het lastiger... Inderdaad wat met de hoge volatiliteit ? Als ik 10% APY verdien voor een staking (willekeurig cijfer...) van 100€ in munt X (één munt = één euro tegen de huidige koers) maar die munt verliest 50% van zijn waarde op het einde van het jaar, dan zou dat betekenen dat ik belast wordt op 5€ (de 10% opbrengst maar met 50% devaluatie) zelfs als ik een potentieel verlies heb van 45€ (ik kreeg 110 coin = 55€ voor mijn initiële 100€)... Een andere belangrijke vraag is wat het doel is van de "staking". Als het een lening is van het bedrijf aan iemand anders met een rente voor de lening, denk ik dat het moeilijk is om te zeggen dat het niet moet worden behandeld als banken (Crypto.com en Celcius verstrekken beide leningen). Maar hoe zit het met mining pool (zoals Crypto.com supercharger) wanneer je beloond wordt voor je bijdrage. Is dat ook rente of is het iets anders ? Ik weet niet hoe de Belgische fiscus met deze kwestie zal omgaan.

Populaire posts van deze blog

Hoe stel je een template in voor je phpbb blog?

In deze blogpost leg ik je uit hoe je een nieuwe template kunt instellen voor je phpbb-installatie.  De uitleg is van toepassing op de meest recente versie, 3.3.x. Afbeeldingensets De eerste stap die gezet dient te worden is het instellen van afbeeldingen.  Je laadt de afbeeldingen in de imageset map en geeft de map een duidelijke naam.  Vervolgens ga je verder via het beheerderspaneel om op deze manier de stijlen tab te bewerken.  Via afbeeldingensets klik je op de stijl die je graag wilt aanpassen, druk vervolgens op wijzig.  Hoe stel je een goede template in voor je forum?   Eerst dien je alle afbeeldingen op te speuren die je wilt aanpassen. Hier kun je ook de afmetingen van de diverse afbeeldingen aanpassen. Template Een goed ingestelde template is essentieel voor iedere stijl. HTML zorgt voor codes van een stijl op je blog.  Als je iets wilt toevoegen aan je blog maak je gebruik van een link in de header zodat deze op deze juiste manier wordt weer gegeven.  De link is aan aanpa

Easyhost slaat prijzen op (november 2021)

Lap. Daar begint het al. Ik kreeg gisterenmiddag een mailtje van Easyhost:  Naast onze intensieve investeringen moeten we ook stijgende prijzen van energie, licenties en hardware (zoals servers of harde schijven) vaststellen. Dat alles dwingt ons een aanpassing van onze prijzen door te voeren. Om jou het beste van onszelf te kunnen geven. Oeps, dat voorspelt geen goed. Wat is Easyhost Easyhost is een hostingbedrijf binnen de team.blue groep, een van de grootste hostingbedrijven in Europa. Easyhost specifiek focust zich op " goedkope hosting mét kwaliteit! ". Goedkope hosting met kwaliteit Wat is goedkope hosting natuurlijk? Hieronder vind je de laatste prijzenlijst van easyhost (november 2021): Prijzenlijst Easyhost Goedkoop vind ik het niet. Een .be-domeinnaam kost 18 euro per jaar, het kleinste hostingpaket 72 euro per jaar. Ter vergelijking: domeinnamen zoals een .be worden door andere hosters aangeboden vanaf 7 euro per jaar, basishosting kan vanaf 24 euro. Dit een bespar

Fiberklaar - welke provider kiezen?

Yes! Ik woon in een gemeente waar er een fiberklaar passeert. Het is een samenwerking tussen Proximus en EQT om overal in België fiberinternet aan te leggen. Fiberinternet? Wat is het voordeel? Even wat getallen. Standaard basisinternet biedt een downloadsnelheid van 50 Mbps, en een upload van 10 Mbps.  Wat betekent dit nu? Download van 50 Mbps, dat is 50 Mbits per seconde, of (ongeveer) 6 MB per seconde. Je download een film van 1,2 GB dus in 200 seconden. Dezelfde film uploaden duurt 5x langer, dus ongeveer 1000 seconden (15 minuten!). Internet via de fiber kan véél sneller en gaat tot 1000 Mbps, dus 20x sneller dan standaardinternet. Hoe werkt fiberklaar? Nieuwe gemeente, zoals Geel, Wetteren, en Turnhout:   Bestaande gemeente:   Aanbieders van fiberinternet Proximus biedt enkel een mix aan van fiberinternet met televisie, mobiele abonnementen en toegang tot Het Laatste Nieuws Digitaal (?). Kostprijs 79,99 euro per maand (ik reken de tijdelijke promotie niet mee).   EDP net biedt tw